Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE NOIEMBRIE 2002
[ Sisteme ]

exemplu de interior

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Pret informativ: 996 $ (fara TVA).
Garantie: 36 luni.
Distribuitor System Plus,
tel.: 021-335.62.82.

Puterea anticiparii - Dell Dimension 4500S

Șerban Păduroiu

Viața firmelor mici este cu mult mai simplă decât a giganților care, pentru a-și permite o producție de serie, sunt forțați să facă studii de piață pe baza cărora să determine ce anume se va cere, să proiecteze sisteme care să satisfacă cerințele respective, să facă comenzi de piese, să dezvolte linii de asamblare, proceduri de testare... În afara acestor dezavantaje, în majoritatea cazurilor în care evaluez un sistem realizat astfel, îmi dau seama despre avantajul proiectării în tihnă, cu grijă pentru fiecare amănunt. Rezultatul este un sistem care, deși are costurile reduse la minim, este perfect stabil în funcționare și, mai mult, reușește să satisfacă cerințele anticipate de studiul de piață.

Dell Dimension 4500s apare la 9 luni după testarea unui confrate, Dell Dimension 4300. Cu un preț similar, ambele sisteme sunt oferite ca stații de lucru pentru firme. Impresionantă în acest caz este constanța calității în timp. Alegerea configurației este ideală pentru o stație de lucru utilizată într-o firmă.

Cele două cutii care conțin sistemul cuprind tot ceea ce este necesar unei instalări rapide. După ce ați așezat pe masă unitatea centrală, monitorul tastatura și mouse-ul și ați cuplat cablurile mai sunt necesare 10 minute pentru configurarea sistemului de operare deja preinstalat. Cu totul, puteți trece la instalarea programelor cu care lucrați zilnic după un sfert de oră de la preluarea cutiilor. Ca și în cazul precedent, grija cu care este făcută asamblarea se vede prin mai multe detalii. Unul dintre ele este liniștea sau mai bine zis absența zgomotului, acest rezultat fiind datorat folosirii unor ventilatoare silențioase, plasării lor într-un mod care să împiedice propagarea sunetului în afara carcasei, dar să nu împiedice aerul să circule și, poate cel mai important și mai greu de făcut, împiedicarea intrării în rezonanță a carcasei, din cauza diverselor componente, prin folosirea unui material cu textura unei țesături, dar cu consistența unui burete. Conectorii mai des utilizați (2 porturi USB și unul pentru căști) sunt prezenți și pe panoul frontal (conectarea căștilor întrerupe semnalul audio pe conectorul pentru boxe, plasat în partea din spate a unității centrale).

Esențială pentru orice utilizator, ergonomia sistemului este asigurată de calitatea monitorului, tastaturii și a mouse-ului, ultimele două funcționând "ca unse". Până și forma ștecherului de la cablul de alimentare cu energie este adecvată unei utilizări facile. Un punct "negru", extrem de discutabil însă, este culoarea întregului sistem, la mijloc contând preferințele fiecărui utilizator.

Arhitectura internă are avantajele și dezavantajele oricărui sistem de firmă: extrem de compactă, cu o structură care permite fixarea cablurilor, circulația aerului suficient pentru a se evita încălzirea componentelor, imposibilitatea unor îmbunătățiri care necesită montarea unor subansamble de dimensiuni diferite față de originale.

Puterea sistemului este puțin supradimensionată față de necesarul aplicațiilor de secretariat dar, ținând cont de varietatea utilizatorilor și a cerințelor lor, de prețul bun al sistemului se obține un raport preț performanță care face din această achiziție un târg avantajos. Rezultatele obținute în teste confirmă această impresie.

La funcționalitatea ridicată contribuie și folosirea sistemului de operare MS Windows XP Professional, care are avantajul de a oferi combinația între o interfață larg cunoscută și funcționalitatea ultimei generații a sistemelor de operare recomandate pentru utilizarea în cadrul organizațiilor. Includerea licenței în preț împinge sistemul în categoria chilipirurilor.

Ca la orice sistem și aici există lucruri care pot fi îmbunătățite: nu există cablu audio între unitatea optică și sistemul audio integrat în placa de bază și poziționarea plăcii de rețea împiedică manevrarea cu ușurință a conectorului respectiv.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro