Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Martie 2004
[ Software ]

 

Pinnacle Studio 9


 
PUNCTAJUL OBTINUT

Cerințe minime de sistem: procesor compatibil Pentium III, 256 MB memorie RAM, placă grafică compatibilă OpenGL sau Direct 3D, 150 MB spațiu liber pe hard disk.
Preț informativ: 99€ (fără TVA).
Ofertant Flamingo Computers, tel.: 021-222.50.41

 

Pinnacle Studio 9

Ionuț Ghionea

Creat și dezvoltat de compania Pinnacle Systems Inc., Pinnacle Studio a ajuns la versiunea a noua, odată cu introducerea unui important număr de noi opțiuni de editare și combinare video. Simplu de instalat și relativ ușor de utilizat, cu o interfață intuitivă și robustă, Pinnacle Studio 9 dă producătorilor de film, dar și simplilor utilizatori, posibilitatea de a produce și edita filme de scurt și lung metraj la cea mai înaltă calitate. Desigur, Pinnacle Studio 9 se adresează, în principal, profesioniștilor. Un începător în editarea video va avea mult de citit și învățat din generoasele fișiere help ale programului până se va obișnui cu interfața, modul în care sunt tratate fișierele video, pentru a descoperi tehnicile de inserare a efectelor speciale, pentru a sincroniza sunetul cu imaginea sau pentru a-și exporta proiectul într-un format video conform necesităților sale.

Din modul în care a fost gândit și creat, se observă că Pinnacle Studio 9 poate fi considerat drept o introducere perfectă în lumea procesării audio-video digitale pe PC, poate și datorită unor caracteristici, precum: preview în timp real, interfață facilă, numeroase tranziții și efecte, combinarea sunetului și imaginii, posibilitatea capturii fișierelor video din surse externe etc.

Pinnacle Studio 9 este caracterizat de o interfață uniformă și ergonomică, ce vine mereu în sprijinul utilizatorului. În această interfață se găsesc principalele zone de lucru ale programului, aflate sub butoanele Capture, Edit și Make Movie, fiecare cu meniurile și utilizarea proprie. Astfel, apăsând butonul Capture, utilizatorul are posibilitatea capturării fișierelor video din surse externe, fie că este vorba de un aparat video analog sau digital, un DVD player sau o cameră Web conectată pe portul USB. Pinnacle Studio 9 permite procesarea audio la nivelul calității dintr-un studio. Fișierele audio sunt integrate direct în proiecte și sincronizate cu secvențele video, existând și posibilitatea adăugării unui fond sonor proiectului curent. Textele sunt ajustate individual folosind parametrii Fill, Outline, Bevel, Glow și Shadow Color. Bineînțeles, textul prezent în proiectul de animație trebuie, în prealabil, adaptat pentru a se potrivi cu secvența video la care se referă.

Documentația programului este completă și foarte clară, prezentând pas cu pas crearea fișierelor video cu efecte speciale de sunet și animație. Datorită concepției sale, a interfeței intuitive, a documentației complete și a numeroaselor facilități oferite, Pinnacle Studio 9 poate fi utilizat atât de cei pentru care editarea video este un hobby, cât, mai ales, de profesioniștii domeniului video digital care îi cunosc și apreciază posibilitățile.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro