Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Martie 2004
[ Imprimare ]

 

Kyocera FS-1020D

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: imprimantă laser, dimesniuni 37,84 x 37,6 x 23,6 cm, greutate 14,5 kg, rezoluție 1200 dpi, duplex integrat, conectare USB 2.0.
Preț informativ: 358€ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Ofertant Scop Computers, tel.: 021-231.65.78

 

Laser pentru birou

Cristian Lăcraru

O imprimantă laser nu mai reprezintă un lux. Prețul din ce în ce mai accesibil face ca tot mai mulți utilizatori să accepte încet, încet un astfel de echipament. De calitate nici nu poate fi vorba dat fiind tehnologia laser. Rămâne o problemă însă legată de tipărirea color, la acest capitol laserul fiind ceva mai scump.

Kyocera FS-1020D nu ocupă prea mult spațiu pe birou și prezintă chiar și un duplex integrat. Capacitatea tăvii de alimentare automată este de 250 de coli, iar pentru cea manuală de 50 de coli. Ultima dintre acestea poate manevra și alte formate pentru hârtie, cum ar fi B5, A5, letter. La ieșire este asigurată custodia pentru 250 de coli. În cazul în care este nevoie de o manipulare a unui volum mai mare de documente tipărite, FS-1020D permite atașarea unor tăvi suplimentare. Nu uitați însă că, automat, spațiul ocupat crește.

Să vorbim puțin și de "caii putere" de sub capotă. Kyocera FS-1020D folosește un procesor Power PC 405/266 MHz cu o memorie standard de 16 MB plus ECOmemory (această valoare poate fi îmbunătățită în urma unui upgrade, valoarea maximă fiind de 272 MB pentru un slot DIMM). Pentru legătura cu calculatorul utilizatorul are la dispoziție mai vechea conexiune paralelă, dar și pe cea USB. În teste noi am apelat la ultima variantă. Pe lângă capacitatea tăvilor de ieșire și de intrare trebuie specificat și ciclul de viață al toner-ului. Pentru varianta de start acesta asigură tipărirea a 3600 de pagini cu o acoperire de 5 procente. Se poate achiziționa însă un toner pentru 7200 de pagini cu același procent de acoperire.

Deși FS-1020D este un model desktop puteți apela și la funcții de lucru în rețea datorită opțiunii de atașare a unui card de rețea, existând suport pentru atât pentru cablu cât și pentru modul wireless. La capitolul soft de rețea KM-Net Viewer asigură managementul documentelor existând compatibilitate cu toate modelele Kyocera, fiind utilizat protocolul SNMP.

Pentru teste am lucrat în modul GDI, la o rezoluție de 600 dpi.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro