Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Mai 2004
[ Software ]

 

NOD32 Antivirus System


 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: sisteme de operare Microsoft Windows 98/ME/2000/XP.
Ofertant Axel Soft, tel.: 021-610.78.22.
Preț în funcție de numărul și tipul de licenței.

 

NOD32 Antivirus

Bogdan Hosu

Instalarea lui NOD32 se poate realiza, în funcție de nevoile și priceperea utilizatorului, în trei moduri (typical, advanced și expert). Panoul de comandă pricipal, conține componentele și opțiunile antivirusului. Acestea sunt grupate în patru mari categorii: Module și filtre, Update, Log și System Tools.

Modulele

AMON (Acces Monitoring) este una dintre cele mai importante funcții de care dispune NOD32. Aceasta se încarcă în memoria caculatorului și rulează în background, scanând aplicațiile curente. AMON poate fi setat activ, inactiv sau poate fi dezactivat (nu este încărcat în memorie la pornirea calculatorului). Totodată, AMON poate fi setat să scaneze numai anumite tipuri de fișiere (la deschiderea, crearea, sau executarea acestora), să scaneze sectoarele de boot la pornirea sau închiderea calculatorului, când poate verifica și anumite medii locale, dischete, sau locații din rețea. În submeniul Security se pot indica acțiunile pe care AMON le poate realiza atunci când depistează un fișier infectat, adică curățarea, ștergerea, redenumirea, sau înlocuirea acestuia. Tot în același submeniu se găsește și opțiunea de actualizare automată a bazei de date cu semnături de viruși; aceasta este activă implicit, iar în perioada în care am folosit NOD32 am fost întrebați în numeroase rânduri dacă dorim să actualizăm baza de date cu semnături.

În timp ce AMON are ca scop supravegherea sistemului și acțiunilor utilizatorului, IMON (Internet Monitoring) este un modul care monitorizează traficul dintre sistem și mediul exterior și are ca sarcină principală verificarea mesajelor electronice. Ca și AMON, IMON este adaptabil, utilizatorul putând să specifice tipurile de acțiune pe care le poate realiza la depistarea mesajelor infectate, între acestea fiind și redenumirea subiectului mesajului infectat.

Cel de-l treilea modul este NOD32, care realizează scanarea la cerere. Se poate face scanare automată a întregului sistem, a mediilor locale și a dischetelor. Pe lângă tipurile de acțiune și obiectivele de scanare (RAM, fișere de e-mail, arhive etc.) există și selectarea metodei de diagnosticare: în funcție de semnătura virusului sau profunzimea de scanare a fișierului (safe, standard și deep).

Update

Update-ul softului este următorul element al panoului principal și are ca opțiuni actualizarea softului și actualizarea în oglindă. Trebuie să menționăm faptul că NOD32 are două versiuni, administrator și workstation. Opțiunile oferite de cele două sunt similare, cu excepția capitolului de update unde avem ca opțiune setarea unui calculator ca server conectat la Internet. Astfel, opțiunea Mirror (actualizare în oglindă) va asigura unui calculator din rețea (eventual neconectat la Internet) aceeași bază de date cu semnături de viruși pe care o deține și server-ul de legătură.

System Tools

Din acest meniu se pot seta opțiunile lui NOD32 referitoare la notificările pe care acesta le relizează și informații cu privire la versiunea folosită. Tot de aici se pot vizualiza fișierele ținute în carantină și se poate folosi un planificator de scanări, cu ajutorul căruia utilizatorul poate programa o scanare în funcție de oră, dată, sau frecvență.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro