Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE MAI 2003
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ]
[ teste de performanță ]

Soltek SL-85MR3-R

Producătorul a ales ca formă de prezentare un PCB argintiu, aspect care punctează la impresia artistică. Însă nu impresia artistică este cea care contează cel mai mult atunci când îți cumperi o placă de bază. O privire de ansamblu asupra componentelor de pe placă scoate în evidență plasarea reușită a conectorilor IDE imediat sub sloturile de memorie, ușurând accesul panglicilor de date. Conectorii de alimentare sunt plasați în stânga cipsetului. Pe lângă cel de 20 de pini și cel de 4 pini standard pentru sursele de P4, mai exista un conector similar celor folosite de unitățile de stocare, care îl dublează pe cel de 4 pini. Scopul acestuia este de a oferi posibilitatea și celor care nu au o sursă specială de P4 să folosească această placă de bază. Totuși, manualul de utilizare subliniază faptul că, în cazul în care achiziționați un procesor mai mare de 2 GHz, ar fi indicată cumpărarea unei surse noi, mai puternice, sfat pe care vi-l dăm și noi. Pe placă se mai află un controler RAID Promise PDC20376, care controlează doi conectori SerialATA și unui IDE. În cutie se află, pe lângă CD-ul cu drivere, încă un CD cu aplicații foarte utile, cum ar fi: VirtualDrive 7, RestoreIT! 3 Lite, Partition Magic 6.0 SE sau Drive Image 4.0.

Chiar dacă din BIOS singurul raport de funcționare CPU:memorie este de 4:5, există un utilitar RedStorm cu ajutorul căruia producătorul susține că se poate forța automat și în perfectă siguranță frecvența de funcționare a generatorului de tact al CPU. Când am activat această opțiune, frecvența a crescut până la 153 MHz, însă sistemul a funcționat instabil până când am revenit la 140 MHz. Când se folosesc parametrii impliciți, producătorul adaugă un MHz frecvenței generatorului de tact al CPU, însă nu se mai întâmplă același lucru și atunci când utilizatorul setează manual anumiți parametrii din BIOS.
Pentru o placă ce oferă video integrat, RAID IDE și SerialATA, prețul de achiziție este extrem de avantajos, chiar agresiv de avantajos am putea spune.

[ Test comparativ - Plăci de bază Intel(igente) (mai 2003) ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro