Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE MAI 2003
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ]
[ teste de performanță ]

MSI 655 Max (MS-6730-FISR)

Reprezentând o continuare a cipsetului 648, SiS 655 aduce nou suportul pentru funcționarea dual-channel a memoriei DDR. La fel ca și în cazul modelului Gigabyte, primul contact se referă la aspectul coloristic, în afară de sloturile PCI toate celelalte primind diferite culori. Chiar dacă nu se vede în poză, AGP-ul există, dar este de aceeași culoare cu PCB-ul. Ca de obicei, MSI a adus modificări arhitecturii modelului de referință, mutând două sloturi de memorie din cele 4 deasupra procesorului. Astfel, sloturile corespunzătoare celor două canale de memorie sunt perpendiculare unele pe altele. Poziționarea conectorilor IDE este salutară, în colțul din dreapta jos, neîmpiedicând în acest mod instalarea hard disk-urilor. Manualul de utlizare conține instrucțiuni precise de instalarea a memoriei pentru a funcționa în mod dual-channel, în BIOS nefiind disponibilă nici o opțiune pentru activarea/dezactivarea acestui mod.

În cutie se mai află o extensie cu două porturi Firewire mari și unul mini, alături de o extensie D-Bracket, cu un port USB și 4 leduri de avertizare. În cazuri de funcționare anormală a sistemului, modul de aprindere a celor patru leduri poate conduce la diagnosticarea problemei apărute.

La momentul primirii în laborator, pe situl producătorului nu exista o versiune nouă de BIOS. Funcționarea sistemului a prezentat câteva semne de instabilitate, manifestate prin restartări subite sau blocări în timpul testelor. Odată cu apariția unei versiuni actualizate de BIOS problemele s-au rezolvat, placa funcționând impecabil. Având în vedere noutatea cipsetului și faptul că aveam de-a face cu un model de test, putem acorda circumstanțe atenuante producătorului.

Opțiunile disponibile în BIOS sunt impresionante, mai ales cele 12 moduri în care se poate seta raportul CPU:memorie. Frecvența maximă suportată pentru generatorul de tact al CPU a fost 141 MHz. Impresionante au fost rezultatele obținute în testele de hard disk, acestea arătând superioritatea controlerului IDE aflat în cipsetul SiS 655.

Pentru cei care doresc să crească performanțele prin creșterea parametrilor principalelor componente, dar nu se simt în largul lor în BIOS, există Fuzzy Logic, utilitar Windows cu o interfață intuitivă și mult mai ușor de utilizat.

[ Test comparativ - Plăci de bază Intel(igente) (mai 2003) ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro