Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE MAI 2003
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ]
[ teste de performanță ]

Albatron PX845GE Pro II

Albatron s-a remarcat pe piața plăcilor de bază prin modele care permit overclock-ing, furnizând performanțe mai bune în comparație cu mulți concurenți, în combinație cu prețuri surprinzător de mici. Modelul de față nu se încadrează însă în aceeași categorie. Construită în jurul cipsetului Intel 845GE, care include controler grafic Extreme Graphics, versiunea ProII oferă în plus față de versiunea ProI un al doilea BIOS. Acesta, numit Mirror BIOS, reprezintă o copie de siguranță pentru BIOS-ul primar, putând fi folosit pentru a restaura informațiile de bază în cazul unui update nereușit.

rhitectura plăcii nu aduce modifcări substanțiale modelului de referință, cu mențiunea că distanța dintre slotul AGP și capetele sloturilor de memorie este prea mică pentru a permite schimbarea memoriei fără a scoate în prealabil placa video.

Opțiunile prezente in BIOS te duc cu gândul la performanțe ridicate, mai ales că există posibilitatea de a seta magistrala de memorie asincron cu generatorul de tact al procesorului la un raport CPU:memorie 3:4. Acest lucru înseamnă că dacă generatorul de tact al CPU funcționează la 133 MHz, memoria va funcționa la 354 MHz. Un aspect pozitiv este constituit de faptul că în situația în care parametrii din BIOS au fost ridicați prea mult pentru o funcționare stabilă, sistemul restartează și revine la parametrii inițiali, fără a fi nevoie de resetarea BIOS-ului.

Funcționarea în parametrii impliciți a fost fără cusur, în schimb la creșterea frecvenței generatorului de tact al procesorului sistemul a devenit instabil. Stabilitatea a revenit abia la atingerea valorii de 135 MHz, ceea ce explică rezultatele mai slabe față de alți concurenți.

[ Test comparativ - Plăci de bază Intel(igente) (mai 2003) ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro