Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE MAI 2003
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ]
[ teste de performanță ]

Abit BH7

Se pare că realizarea unor produse foarte bune nu mai este de ajuns pentru a concura pe o piață saturată, așa cum este cea a plăcilor de bază. Astfel se poate explica și culoarea portocalie a PCB-ului pe care este construit modelul BH7. Însă nu acesta este motivul principal pentru care am apreciat acest model.

Folosind un cipset deja matur, testat și verificat foarte bine, Abit optează în primul rând pentru stabilitate, aspect extrem de important. Arhitectura plăcii este foarte aerisită, prezența unui controler SerialATA (cu un singur conector) sau a celui Ethernet nefiind de natură să împiedice plasarea lejeră a componentelor. Este de apreciat distanța generoasă dintre slotul AGP și capetele sloturilor de memorie. Cei doi conectori IDE sunt plasați pe marginea din dreapta a plăcii, fiind orientați în lateral, evitând astfel o îndoire suplimentară a panglicilor de date.

BH7 este însoțită de un manual de utilizare foarte bine realizat și extrem de util, mai ales că există câteva setări mai puțin întâlnite. De exemplu, dacă se activează controlerul SerialATA din BIOS, numărul unităților de stocare IDE de pe al doilea canal IDE se reduce la unu. De asemenea, tot din manual puteți afla că memoria se poate instala sub forma a trei module PC2100, două module PC2700 sau un singur modul PC3200. Noi am făcut testele folosind două module PC3200 și sistemul s-a comportat impecabil, fără a exista vreun eveniment notabil.

Pentru că am pomenit de BIOS, meniul SoftMenu III nu putea lipsi de pe o placă Abit. De aici puteți modifica ușor și mai ales în siguranță principalii parametri de funcționare ai componentelor de pe placă. De remarcat că generatorul de tact al procesorului funcționează în varianta implicită la 134 MHz, chiar dacă este raportat de BIOS la 133 MHz. Alături de Epox 4PEA, Abit BH7 a fost singurul model care a permis urcarea generatorului de tact al CPU la 145 MHz (FSB 580 MHz), fără a afecta funcționarea stabilă a sistemului. Față de tot ce oferă BH7 prețul de achiziție este mai mult decât avantajos.

[ Test comparativ - Plăci de bază Intel(igente) (mai 2003) ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro