Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE MAI 2003
[ Comunicații ]

   

PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 358,8$ (fără TVA).
 Garanție: 24 luni.
 Ofertant Genesys Software România,
 tel.: 021-242.05.42.

Internet Gateway - ATI CentreCOM AR320

Alexandru Voiculescu

Modelul CentreCOM AR320 de la AlliedTelesyn este ruterul ce poate constitui o soluție pentru firmele mici și mijlocii care au o topologie destul de complexă a rețelei interne și/sau legăturii la internet. Cel mai simplu exemplu îl reprezintă cazul unei firme ce are mai multe sedii, iar legătura între ele se dorește a fi realizată printr-o rețea virtuală privată (VPN - Virtual Private Network). Cu ATI-AR320 poate fi construit un VPN folosind protocolul de tunel IP de nivel 2 (L2TP - Layer 2 Tunneling Protocol) și/sau protcolul IP securizat (IPSec - IP Security protocol).

AR320 este un ruter din seria AR300, prevăzut cu două porturi de rețea Ethernet de 10 Mbps (de tip UTP, RJ-45) și două porturi asincrone seriale de tip RS-232 la care putem conecta orice switch, hub, calculator și modem cu interfață serială (de până la 115 kbps) sau de rețea. Dacă fizic poate fi conectat la aproape orice echipament de rețea, și din punctul de vedere al protocoalelor AR320 stă la fel de bine. Astfel are suport pentru IP, IPX și AppleTalk, iar ca protocol de rutare folosește OSPF (Open Shortest Path First). Accesul pentru configurare se face printr-unul dintre porturile seriale, telnet, HTTP și SNMP, dar ATI ne recomandă folosirea liniei de comandă. Autentificarea se poate face prin PAP/CHAP și Radius/TACACS permițând și conectarea prin Dial-IN. De asemenea, AR320 are suport pentru serviciile de proxy de FTP, telnet, HTTP, SMTP și poate acționa și ca server de DHCP.

Prin activarea opțiunii de NAT (Network Address Translation), se permite accesul la internet și celor care nu au adrese de IP publice. Accesul poate fi acordat, în funcție de politica firmei, între anumite ore și în anumite zile ale săptămânii. Pachetele de IP pot fi filtrate după direcție (sursă/destinație), portul TCP/UDP sau numărul protocolului IP corespunzător portului. Firewall-ul permite și prioritizarea anumitor conexiuni în defavoarea altora (control de trafic), precum și QoS (Quality of Service).

Firewall-ul detectează și jurnalizează automat atacurile cele mai întâlnite, dintre care amintim: flood, DoS, "ping of death", smurf, SYN, IP SPOOF, LAND. Mesajele pot fi trimise unui server de jurnalizare, administratorului prin email sau monitorizate prin SNMP. Firewall-ul este certificat ICSA Labs, iar licența este inclusă pentru acest model. Opțional se pot achiziționa și alte facilități interesante: server SSH, criptare DES hardware(pe 32 biți), criptare 3DES(pe 168biți).

Documentația este cuprinzătoare, fiind prezentă în special în format electronic pe CD sub forma unor fișiere .pdf. Sunt descrise toate opțiunile sistemului de operare de pe ruter și sunt prezentate diverse scenarii de posibilități de conectare și realizare a rețelei pentru înlesnirea configurării. Aceste exemple sunt însoțite și de configurările respective, a căror realizare este descrisă pas cu pas. Este prezent și un scurt ghid tipărit de prezentare și instalare a produsului, precum și modul de conectare pe portul serial. Pachetul mai include două cabluri UTP, unul serial și kit-ul de instalare într-un rack de 19".

Specificații: două porturi de rețea 10 Mbps, două porturi asincrone (RS-232), suportă AppleTalk, TCP/IP, Novell IPX, L2TP, IPSec, OSPF, server dial-in Radius, control de trafic, TACACS, VPN, AT-Firewall certificat ICSA Labs, protecție DoS, control acces internet.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro