Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE MAI 2003
[ Imprimare ]

   

teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Pret informativ: 987 EUR (fara TVA).
 Garantie: 12 luni sau 25.000 copii.
 Ofertant Scop Computers,
 tel.: 021-231.65.78.

Direct pe birou - Toshiba eStudio 120

Cristian Lacraru

Un multifunctional cu o utilitate deosebita, Toshiba eStudio 120 se impune de la bun început prin robustetea imprimata de designul abordat. Functiile îndeplinite sunt trei la numar: imprimanta, copiator si scaner. Destinatia modelului este cea de birou, fara pretentii de lucru în retea, neexistând la bord un astfel de port. Pentru conexiunea cu calculatorul sunt oferite doua posibilitati, cea USB si cea paralela.

De obicei unul din primele puncte pe care le atingi la capitolul design este panoul de comanda, de aici plecând majoritatea setarilor si tot de aici putând observa modurile active de lucu. Se vede deci ca importanta acestui panou este mai mult decât covârsitoare. La modelul de fata întâlnim o interfata construita în jurul conceptului de afisare prin leduri. Panoul nu este foarte aglomerat, dar nici functiile ce pot fi implementate prea multe la numar. Despre acestea vom vorbi însa în momentul în care vom trece în revista fiecare modul în parte (imprimanta, copiator, scaner). În afara de acest panou, despre care am discutat si vom discuta pe parcursul materialului, mai "sar" în ochi tavile de alimentare, doua la numar. Este vorba de alimentarea automata si cea manuala (mai bine zis semi-automata). În cazul în care se doreste marirea capacitatii de stocare, se poate opta pentru o extensie, o a doua tava de alimentare automata (MY-1019) pozitionata sub cea existenta. În acest caz trebuie sa se tina cont de faptul ce dimensiunile se modifica putin, fiind vorba de înaltimea echipamentului (creste cu 88 mm). Fiecare tava automata are o capacitate de 250 de coli, cea manuala gazduind doar 50. De notat faptul ca la iesire se asigura o capacitate de 100 de coli, asa ca nu executati actiuni mai mari fara supraveghere.

Imprimanta
Comportarea acestui modul, de fapt la fel ca toate celelalte, a fost una foarte buna pe tot parcursul testelor. Instalarea driverelor se face fara nici o problema. Motorul laser implementat ofera o viteza sporita imprimarii documentelor. Timpii au fost calculati din momentul în care a fost data comanda si pâna în momentul în care ultima foaie a fost eliberata. Este vorba deci de timpul efectiv pe care utilizatorul îl simte în lucru.

Copiator
În primul rând, sa nu va faceti probleme daca multifunctionalul este conectat la colegul de birou si acesta este plecat. Pentru efectuarea unei copii (sau a mai multora) nu este nevoie decât de o priza si de hârtie, pentru ca acest modul functioneaza si fara conectare la calculator. De pe panoul frontal se pot efectua setari precum numarul de copii dorit (maxim 99) sau redimensionari ale documentului (de la 25% pâna la 400%). Toate actiunile, atât la imprimanta cât si la copiator, sunt efectuate în mod alb negru. Vom avea însa ceva mai târziu si parte de documente color.

Scaner
Am promis documente color. Este rândul scaner-ului sa intre în scena. Aici se utilizeaza un senzor CCD color, cu catod rece, rezolutia maxima de lucru fiind 600X1200 dpi. La o privire mai atenta asupra suprafetei de sticla se observa un locas pentru ADF(MR-2014). Citim imediat manualul si vedem ca eStudio 120 accepta (pe lânga tava suplimentara amintita la începutul materialului) si un modul ADF cu o capacitate de 30 de coli. Asa ca daca doriti expandabilitate si posibilitati de crestere a numarului de functii îndeplinite nu apar dureri de cap (bani sa fie ).

Specificatii: dimensiuni 518x463x296 mm, greutate 16 kg, model A4 laser, capacitate intrare 300 coli, capacitate iesire 100 coli, rezolutie 600 dpi, rezolutie scaner 600x1200, viteza de imprimare 12 ppm, senzor color CCD, memorie 8 MB, consum 1000 W.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro