Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IUNIE 2003
[ Comunicații ]

 

 

PUNCTAJUL OBTINUT

În Romania prin distribuitorii autorizați Nokia.

Nokia 7250

La fel ca la prezentarea de mai sus vom pleca de la modelul 7650. Din nou facem apel la o nouă matematică și spunem că 7650<7250. Precizăm din nou că acest lucru este valabil din punctul de vedere al noutății pe piață și al capacităților tehnice. De ce s-a păstrat însă această mică asemănare (3 cifre din 4)? O explicație ar putea fi dată de faptul că ambele modele sunt realizate în același concept, cel multimedia. Și nu vorbim aici numai de posibilitatea de a trimite mesaje multimedia. Este vorba în primul rând de camera foto prezentă la bordul lui 7250, o mai veche cunoștință deci a lui 7650.

Diferențele între cele două modele sunt însă mari, pe primul loc (la prima întâlnire) aflându-se linia impusă designului. Dacă la 7650 camera foto făcea ca dimensiunile telefonului să crească considerabil, în cazul de față problema se schimbă considerabil.

Dimensiunile lui 7250 rivalizează cu majoritatea modelelor existente la ora actuală pe piață. Obiectivul camerei se află la vedere, pe spatele telefonului, pentru un plus de protecție fiind acoperit de un geam din plastic. În rest lucrul cu camera se face în același mod, ecranul telefonului deținând rol de vizor pentru fotograf iar butoanele de pe tastatură rol de comandă captură sau diferite alte mici setări. Imaginile captate pot fi folosite apoi ca fundal pentru ecran, sau se pot trimite prietenilor prin intermediul unui mesaj multimedia. Pentru asemenea funcții existența unui ecran color era mai mult decât obligatorie așa că 7250 nu iese din aceste tipare. Așezarea și forma butoanelor au fost realizate foarte ingenios ridicând procentul deținut de design. Există taste ce permit personalizare pentru o mai rapidă navigare sau acces la anumite funcții utilizate mai des. Posibilități de conectare există, putând folosi cu succes conexiunea IR sau GPRS. Pentru cei mai pretențioși există și o aplicație "portofel", locul de unde se țin date despre cartea de credit sau achitarea plăților prin intermediul telefonului mobil. Aceste funcții există dar nu cred că pentru moment le folosește prea multă lume. Mai poate fi amintit dicționarul în limba română necesar în cazul mesajelor, calendarul foarte bine pus la punct și un program de conversie a unităților de măsură ce în anumite situații se poate dovedi foarte folositor. Și să nu uităm nici aici de radio!

7250. Un telefon cu adevărat multimedia, distractiv și ușor de utilizat. Deși are încorporată o cameră foto dimensiunile nu au de suferit. Funcțiile prezente la bord sunt asemănătoare cu cele ale suratelor cu pretenții.

Specificații: dimensiuni 105x44x19 mm, greutate 92 g (cu baterie), frecvențe de lucru EGSM 900/ GSM 1800/1900, ecran color 128x128 pixeli, , durată de convorbire2-5 ore, durată în regim de așteptare 150-300 ore, GPRS, HSCSD, Java, MMS, cameră foto integrată, radio, sunete polifonice,

[ Articolul - "3 dintr-o lovitură" ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro