Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IUNIE 2003
[ Comunicații ]

 

 

PUNCTAJUL OBTINUT

În Romania prin distribuitorii autorizați Nokia.

Nokia 5100

Poate că sună foarte apropiat de mai vechiul coechipier Nokia 5110 (sau 5210). Diferența între cele două este 10 J (a se citi nota 10). Deși am cam amețit cu acest tip de denumire al unui telefon prin intermediul cifrelor se pare că ideea evoluției în ritm matematic (după numele lor) a terminalelor cade. 5100 este incomparabil în fața lui 5110 asta nemaiținând cont și de anul de lansare al fiecăruia. La prima vedere 5100 pare un telefon pentru alpiniști, pentru cei care preferă o latură sport. Și această idee este întărită de faptul că materialul din care este confecționată carcasa este cauciucul, și mai mult decât atât nimic din ce se află la interior nu poate fi atins. Să nu credeți acum că am dat peste un telefon al serviciilor secrete. Este vorba de un plus de protecție adăugată plăcii cu circuite și bateriei. Materialul exterior, cu proprietăți asemănătoare cauciucului, ferește deci părțile delicate de praf, șocuri și mai ales stropi de apă. Datorită acestei carcase și ecranul telefonului este foarte bine protejat de o "fereastră" de plastic puțin distanțată de acesta. Pentru o mai bună stabilitate la purtător tot pe carcasă există și puncte de prindere a unei curele (în jurul gâtului, mâinii, piciorului ;). Carcasa poate fi eliminată fără prea mari probleme printr-un sistem cu două așa zise butonașe laterale. În acest mod se ajunge simplu și rapid la locurile unde din când în când mai avem nevoie să aruncăm o privire la baterie sau cartela sim. Despre așezarea butoanelor putem spune că a fost aleasă o soluție pentru un spațiu cât mai aerisit, existând, pentru un mai bun control, și un set de 4 butoane în cruce pentru navigare. Ecranul este de dimensiune medie și permite afișarea color. În timpul navigării prin meniuri am descoperit și un radio, un termometru și chiar un loc de unde se poate observa nivelul de zgomot exterior. Prin intermediul acestei funcții telefonul modifică parametrii în timpul unei convorbiri funcție de zgomot, rezultatul fiind o audiție mai bună. În timpul testelor nu am observat foarte bine funcționalitatea acestei opțiuni. În continuare am mai întâlnit un contor de calorii, acesta estimând cantitatea de energie consumată zilnic în funcție de câțiva parametrii precum greutate sau activitățile zilnice, și chiar o lanternă de dimensiuni ceva mai reduse. La capitolul mesaje trebuie amintită posibilitatea de scriere a acestora având la bază și un dicționar în limba română.

Nokia 5100. Impresia generală lăsată este una sport, pentru cei foarte activi sau mai excentrici din fire. Un telefon dotat cu câteva opțiuni mai aparte, neântâlnite în cazurile clasice. Este vorba în special de carcasa specială, lanterna, contorul de calorii, controlul automat al volumului sau termometrul.

Specificații: dimensiuni 108,5x49,5x22 mm, greutate 104 g (cu baterie BL-4C), frecvențe de lucru EGSM 900 GSM 1800/1900, ecran color 128x128 pixeli, durată de convorbire 2-5 ore, durată în regim de așteptare 150-300 ore, GPRS, Java, MMS, lanternă, radio FM stereo, sunete polifonice, contor de calorii, termometru, sonometru, control automat al volumului, sunete polifonice.

[ Articolul - "3 dintr-o lovitură" ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro