Computer Press Agora
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IUNIE 2002
[ Comunicații ]Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Garanție: 1 an.
În România prin magazinele și distribuitorii autorizați Zapp,
tel.: 01-402.44.44.

Internet mobil - Hyundai H-100

Cristian Lăcraru

Pe lângă telefoanele prezentate în revista noastră, am hotărât să aducem în prim plan și terminale Zapp Mobile. Telemobil este o companie ce dorește să revoluționeze piața telefoniei mobile. Zapp Mobile este un serviciu ce folosește tehnologia CDMA (Code Division Multiple Access), tehnologie ce face parte din generația a treia (3G).

Pentru moment în România sunt disponibile doar câteva modele de telefoane capabile să lucreze sub serviciul Zapp Mobile. Unul dintre acestea este și Hyundai H-100, model căruia îi vom face și o scurtă prezentare. Telefoanele Zapp nu funcționează cu cartelă (sim), așa cum suntem obișnuiți la celelalte companii de telefonie mobilă din țară. Fiecărui telefon achiziționat i se asignează un număr, iar utilizatorul alege abonamentul dorit. Rețineți deci că nu puteți cumpăra un telefon de acest tip pentru a-l folosi ulterior într-o altă rețea. Acest lucru este valabil și datorită faptului că Zapp folosește pentru transmisii frecvența de 450MHz.

Să revenim la modelul H-100. Ca design nu este foarte diferit față de alte modele de terminale, ieșind în evidență doar cu antena care este ceva mai mare, dar ușor flexibilă. Ecranul este LCD, de dimensiuni medii. Carcasa este destul de compactă și oferă rigididate echipamentului. Faptul că "nu are SIM" reduce riscul de distrugere în timp a clapetei de eliberare a bateriei, nemaifiind necesară înlăturarea acesteia aproape în nici un caz. Butoanele sunt foarte bine așezate, existând tastatura normală telefonică, două butoane pentru apelare și refuz/închidere convorbire, două butoane ce își modifică acțiunea în funcție de meniul în care vă aflați, și un buton ce permite navigarea în patru direcții. Pe laterala telefonului mai există două butoane ce permit modificarea volumului în timpul unei convorbiri, dar și navigarea prin meniuri. Tot aici există și o ieșire pentru conectarea unui dispozitiv handsfree.

Să trecem la funcțiile acestui telefon. Deși ecranul lucrează în mod grafic, afișarea meniului este standard, fără a aduce elemente precum iconuri sau animații, acest lucru având rolul de a ușura și a dinamiza accesul la diferite funcții, lucru de ajutor pentru unii, iar pentru alții neantrenant. Meniurile sunt cam aceleași ca și la telefoanele cu care suntem obișnuiți: agendă, tonuri, averizări, siguranță. Telefonul poate lucra în limbile română și engleză. Puteți folosi un calculator, un cronometru, un calendar sau chiar face un bioritm. La folosirea calculatorului, pentru a introduce un număr negativ este nevoie să faceți o operație de genul 0-n, unde n reprezintă numărul negativ dorit. Calendarul este destul de bine pus la punct, existând posibilitatea de a introduce evenimente noi, la date alese de dumneavoastră și de a seta modul de alarmare (o singură dată sau zilnic). Ceea ce îl face diferit pe H-100 de alte modele de telefoane, este posibilitatea de a utiliza browser-ul intern, Microsoft Mobile Explorer versiunea 3.0.

Pentru accesul la internet există un buton dedicat pe tastatură. Prin apăsarea sa se lansează browser-ul web, iar de aici aveți mai multe opțiuni de navigare: zapp mobile, zappmail, zappme, favorites, open page, refresh page și settings. Deschiderea unei pagini se face foarte rapid. Navigarea de-a lungul acesteia este însă destul de anevoioasă, datorită ecranului relativ mic pentru astfel de explicații și a fotografiilor ce apar (destul de frecvent) pe pagini. Trebuie însă reținut că navigarea pe web cu acest terminal este posibilă, și a fost efectuată fără probleme. Pentru conexiunea cu calculatorul se poate folosi un cablu serial sau un cablu USB. În pachet găsiți telefonul, alimentatorul și manualul, care este în limba română.

La final am putea spune că H-100 este cu siguranță un telefon de generație nouă, din era 3G, punctul său forte fiind securitatea convorbirilor, datorită tehnologiei CDMA utilizate, dar și posibilitatea avansată de a naviga pe internet, trimite sau primi mail-uri chiar de pe telefonul mobil, lucruri cu adevărat necesare în zilele noastre, când informația reprezintă putere.

În numărul viitor vom prezenta modelul S200 și vom face o trecere în revistă a celorlalte servicii pe care posesorii terminalelor și abonamentelor Zapp le pot utiliza. Tot atunci vom vorbi și despre ratele de transfer de care sunt capabile terminalele Zapp.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro