Computer Press Agora
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IUNIE 2002
[ Imprimare ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ] [ teste de performanță ]

Imprimante pentru acasă și grupuri mici de lucru

Brother HL-1450 și Brother HL-1470n

Cele două modele Brother prezente în test sunt identice din punct de vedere constructiv, varianta HL-1470n beneficiind în plus de un adaptor de rețea. Așa cum era de așteptat, rezultatele din teste au fost extrem de aproape unele de celelalte, infimele diferențe neputând fi puse pe seama modului de conectare diferit. Beneficiind de un motor de tipărire declarat la 14 pagini pe minut (numai două modele concurente fiind de 16 ppm) HL-1450 a reușit să obțină cele mai bune rezultate în testele dificile, de 12 respectiv 32 de pagini Word cu text și grafice, 12 pagini Excel și 6 pagini Adobe Acrobat, ceea ce i-a adus și distincția de record al lunii pentru categoria sa. Un alt aspect îmbucurător este faptul că viteza ridicată nu a fost obținută cu un rabat la capitolul calitate, aceasta fiind mai mult decât mulțumitoare în 600 dpi.

Cu un volum de tipărire lunar de 8000 de pagini cele două modele pot face față cu succes în orice birou de dimensiuni mici, varianta de rețea prezentând chiar un avantaj în plus, în ciuda prețului ceva mai mare. Un avantaj pentru cei care folosesc imprimanta pentru a tipări multe pagini de lucru este posibilitatea de a schimba cartușul de toner independent de unitatea de fotoconductor, aceasta ducând la scăderea costurilor de întreținere. Totuși, dacă fotoconductorul este folosit pentru tipărirea unui număr prea mare de pagini calitatea acestora va avea de suferit.

Ambele modele permit atât emulare PCL6, cât și BR-Script2 (variantă PostScript 2). Dacă rezultatele excelente de care vorbeam mai sus s-au obținut pe PCL, nu același lucru se poate spune și despre testele efectuate pe PostScript, unde ambele modele s-au blocat în mod repetat în același punct. HL-1470n beneficiază de un utilitar de administrare foarte bine realizat și flexibil, BRAdmin Professional. Cu ajutorul acestuia, administratorul poate avea acces de la distanță la o serie întreagă de informații, putând opera și modificări de configurare.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro