Computer Press Agora
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IUNIE 2002
[ Comunicații ]
există posibilitatea schimbării întregii carcase, nefiind nevoie de intervenția unui service specializat în acest sens.
Ceea ce rămâne după înlăturarea capacelor seamănă cu o scenă din Terminator sau cu o machetă destinată unui curs de telefonie mobilă.

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Garanție: 1 an.
În România prin distribuitorii autorizați Nokia România

Sport - Nokia 5210

Cristian Lăcraru

Continuăm seria prezentării terminalelor mobile, de această dată fiind rândul lui Nokia 5210, model de care cu siguranță ați auzit în ultimele luni. Foarte multe persoane ne-au întrebat cum se comportă acest telefon și iată că, prin bunăvoința firmei Nokia România, încercăm acum să le răspundem.

Prima impresie la scoaterea telefonului din cutie se formează în jurul ideii unui model sport, a unui model impulsiv. Culoarea puțin extravagantă, materialul din care este confecționat (amortizează șocurile), modul de așezare al tastelor, lipsa antenei (element cu care ne-am obișnuit la Nokia), acestea sunt doar câteva din elementele sport relevate la prima întâlnire. Ca să nu vorbim despre modul de prindere al curelei (în patru puncte) care este cu totul și cu totul aparte, semănând destul de mult cu un echipament de alpinist. Datorită acestui nou tip de curea telefonul își face simțită prezența într-un mod foarte discret, el putând fi prins de braț, sau de antebraț în cazul efectuării unor antrenamente, în modul așteptare pe ecran fiind afișat un ceas digital. Modelul 5210 este rezistent la șocuri, praf și stropi. Datorită acestui lucru, conectorul de alimentare și cel pentru căști sunt protejate de un capac din cauciuc. Și dacă tot suntem la capitolul design, să vorbim despre ultima "invenție" a celor de la Nokia. Dacă la alte modele există posibilitatea schimbării unei fețe sau chiar și a capacului spate, la 5210 există posibilitatea schimbării întregii carcase, nefiind nevoie de intervenția unui service specializat în acest sens. Pentru acest lucru este de ajuns să apăsați cele două butoane laterale ale telefonului pentru ca mai apoi să înlăturați carcasa. Prin acest accesoriu nou adus, Nokia 5210 devine un telefon cu adevărat personalizabil, utilizatorul beneficiind de o gamă destul de variată de culori. Ceea ce rămâne după înlăturarea capacelor seamănă cu o scenă din Terminator sau cu o machetă destinată unui curs de telefonie mobilă.

Deși rămâne fără carcasă, nu apar semne de fragilitate, părțile sensibile, mai puțin ecranul, nefiind la îndemâna oricui. Deci nu puteți strica (neintenționat) nimic. Pentru a avea acces la baterie și la SIM este neapărat nevoie să "dezbrăcați" telefonul. Trebuie spus însă că datorită materialului folosit și acestei posibilități de schimbare a capacelor, butonul de pornire/ oprire/schimbare profiluri, pentru a fi acționat, necesită o apăsare mult mai serioasă.

Să vedem ce se află în interiorul telefonului. Aș începe cu faptul că deși este un telefon adresat sportivilor, funcțiile prezente aici sunt din cele mai variate. Puteți folosi la antrenamente temporizatorul, cronometrul (în timpul unei cronometrări puteți înregistra până la 20 de timpi intermediari), termometrul cu afișare în grade Celsius și Fahrenheit (nu este însă profesional și oferă o temperatură aproximativă), și posibilități de memorare a timpilor în agendă. Telefonul dispune de un port infraroșu, prin intermediul acestuia obținându-se viteze de transfer de până la 14,4 kbps. Nokia 5210 acceptă protocolul WAP 1.1, având deci posibilitatea primirii unor mesaje tip mail direct pe telefon. În rest meniul (și în limba română) este asemănător cu cel al modelelor predecesoare. Memoria internă poate stoca până la 250 de numere (20 de caractere pentru nume și 30 de caractere pentru număr) și 100 de note de agendă. Ca elemente distractive aici puteți găsi cinci jocuri și un editor de imagini foarte interesant prin intermediul căruia puteți creea sau modifica pictograme.

Puteți sta la curent cu cele mai noi opțiuni de personalizare a telefonului prin intermediul Club Nokia, pe internet, înscierea aici fiind gratuită. Puteți descărca imagini, profiluri și sunete de apel, puteți compune sunete și imagini utilizând instrumentele online, sau afla răspunsul la întrebări pe care vi le puneți asupra telefonului Nokia 5210. În pachetul livrat găsiți telefonul, manualul (în limba engleză) și cureaua de prindere.

La final am putea spune că modelul 5210 se adresează în mod clar sportivilor și acelora cărora le plac provocările. Este un telefon ceva mai aparte față de cele cu care ne-am obișnuit până acum, el venind cu acest nou concept de modificare completă a carcasei, concept care pentru unii poate reprezenta un accesoriu lipsit de interes, iar pentru alții o modalitate de a se regăsi în propriul telefon.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro