Computer Press Agora
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IUNIE 2002
[ Stocare ]


 

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț: 126 USD
Garanție: 2 ani.
În România prin Romsoft,
tel.: 01-224.03.33.


Asus CRW-4012A

Șerban Păduroiu

Inscriptoarele de CD-uri reprezintă deja un element binecunoscut. Noua generație, capabilă să scrie la maxim 40x reprezintă pe lângă sporul de viteză, devenit nesemnificativ, un spor de confort în utilizare.

Unitatea de la Asus oferă pentru scriere maximum de viteză disponibil astăzi pe piață.

Confortul (ridicat la rangul de lux) se realizează prin cele trei tehnologii proprietare, una de construcție (DDSS II) și două de control al inscripționării FlextraLink și Flextra Speed.

DDSS II este o tehnologie de construcție care împiedică apariția vibrațiilor și intrarea în rezonanță a componentelor sistemului, oferind condiții de stabilitate maximă pentru mecanismul de inscripționare, atât în poziție orizontală cât și verticală.

FlextraLink monitorizează transferul de date, oprind procesul de scriere atunci când zona tampon de memorie se golește. Datorită acestei tehnologii este posibilă utilizarea unei memorii tampon de numai 2 MB, ceea ce se reflectă pozitiv în prețul unității.

FlextraSpeed este o tehnologie de ajustare automată a vitezei care optimizează schema de ardere pentru a asigura o calitate optimă. Se observă la introducerea unui mediu o limitare a vitezei de scriere în conformitate cu calitatea suprafeței.

Ambele tehnologii permit utilizarea unui minim de resurse din partea sistemului de calcul.

Specificațiile actuale nu iau în calcul ralierea la standardul Mt.Rainier care ar permite utilizarea unității similar unei unități de dischetă.

Arderea se realizează cu ajutorul programului Nero, inclus în pachet. Mediile incluse în pachet permit scrierea la viteza maximă, mediul reinscriptibil fiind unul din puținele capabile de viteze 12x pe care le-am văzut.

Panoul frontal este similar unui CD obișnuit, în plus existând pe lângă ledul care semnalizează citirea un al doilea led care semnalizează scrierea. Pe panoul posterior, alături de conectorul de alimentare cu tensiune, conectorul cablului de date și al celui audio există un jumper care permite comutarea între modul PIO 4 și modul UDMA33.

Așa cum se vede din teste nu este cea mai rapidă unitate de pe piață, dar diferența este practic nesemnificativă. În schimb utilizarea unității este atât de comodă și sigură încât include echipamentul în categoria de lux, paradoxal prețul unității fiind mai mult decât accesibil.

 

  CD-R CD-RW
Viteză de inscripționare 40x 12x
Timp de inscripționare 03:33 05:49
CDRom WinMark99 [mii octeți/s] 2300 1480
Rată de transfer la interior [mii octeți/s] 3430 1110
Rată de transfer la exerior [mii octeți/s] 6530 4590
Timp de acces al CDROM-ului [ms] 99,6 132
Utilizarea procesorului de către CDROM [%] 3,12 0,464
Unitatea a fost conectată Secondary Master (nu a existat Secondary Slave).

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro