Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Iulie 2004
[ Comunicatii ]

 

Handspring Treo 600

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: sistem de operare Palm OS5.2.1H, procesor ARM 144MHz, 32MB RAM, Infraroșu, slot de extensie SecureDigital/ Multimedia Card, SD I/O Ready, ecran TFT sensibil la atingere iluminat, creion electronic, cameră foto integrată VGA, sincronizare prin cablu USB, ieșire audio pentru căști, timp de așteptare GSM 240 ore, timp de convorbire GSM 6 ore, dimensiuni 11,2x6x2,2cm, greutate 168g,
Ofertant IRIS, tel.: 021 - 231.57.51

PDA cu GSM

Cristian Lăcraru

Treo 600 reprezintă noul pas făcut de PDA-uri și terminalele mobile către multifuncționalitate. Noul model de la Handspring aduce îmbunătățiri semnificative comparativ cu versiunile anterioare, printre acestea cele mai notabile fiind reprezentate de camera foto integrată, tastatura și modulul GSM.

Treo 600 este o combinație reușită între un PDA și un telefon mobil. Pentru ambele funcționalități acesta este echipat cu un total de 32MB RAM, dintre care 24 MB sunt disponibili pentru aplicațiile utilizatorului și sistemul de fișiere. În plus, există posibilitatea expandării capacității de memorie prin intermediul portului SD/MMC integrat. Ecranul nu este foarte mare, dar se dovedește suficient, oferind în plus o vizibilitate foarte bună. Pentru manevrabilitate există două moduri de lucru. Creionul electronic reprezintă o opțiune ce nu poate lipsi în cazul unui PDA. În plus, Treo 600 dispune și de o tastatură fizică. Pentru derularea prin meniuri, în acest ultim caz poate fi folosită tasta de navigare în patru direcții. Dat fiind faptul că în timpul utilizării apare destul de des posibilitatea de lucru atât cu creionul electronic cât și cu tastatura fizică, am observat că apăsarea tastelor direct cu creionul electronic nu este foarte facilă. În acest caz este mai bine să utilizați degetele, cu mare atenței însă dat fiind dimensiunile destul de reduse ale tastelor. Nu uita totuși de tastatura virtuală.

Telefonul mobil din Treo 600 nu aduce mai probleme în manevrare. La început pot apărea unele mici "neînțelegeri" cu softul acestea fiind datorate așezării meniurilor puțin diferită comparativ cu cele întâlnite în cazul terminalelor GSM obișnuite. Totul ține însă de obișnuință. Ca un telefon mobil ce se respectă, Treo 600 este și el dotat cu o cameră foto integrată VGA, excelentă pentru nevoile unui astfel de terminal.

Dacă vrem să fim cârcotași putem spune că Treo 600 nu are Bluetooth. La un asemenea nivel la care țintește o astfel de funcție ar fi fost bine venită.

Nu foarte mare, bine rigidizat, cu funcții complexe de PDA și terminal GSM, cameră foto VGA și ecran color iluminat. Acesta este Handspring Treo 600.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro