Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Iulie 2004
[ Imagine ]

 

HP Photosmart R707

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: rezoluție 5.1 Mpixeli (5MP, 3MP, 1MP, VGA), rezoluție maximă imagine 2560x1920 pixeli, rezoluție maximă captură MPEG-1 320x240 pixeli la 30fps, Zoom optic 3X, Zoom digital 8X, memorie internă 32MB, suport carduri memorie SecureDigital/ MultiMedia Card, ecran LCD cu diagonala de 3,81cm, 5 moduri flash, focus manual sau automat, interfață USB.
Preț informativ: 429€ (fără TVA). Garanție: 12 luni.
Ofertant HP România, tel.: 021-222.20.72, www.hp.com.ro

Pentru oamenii obișnuiți

Ștefan Iliescu

Odată cu Photosmart R707, HP atacă piața utilizatorilor mai puțin experimentați, care își doresc o cameră mică, ușor de folosit și întreținut. Design-ul este plăcut ochiului, cu fața metalică și spatele acoperit cu un strat cauciucat, pentru o mai bună priză la mână. Poziționarea butonului de declanșare la nivelul degetului arătător, iar a celor de zoom in/out la nivelul degetului mare al mâinii drepte forțează puțin folosirea ambelor mâini în procesul de captură a imaginilor. Pe spatele aparatului se află ecranul LCD, înconjurat de mai multe butoane: macro, manual focus, flash, shoot, vizualizare, precum și cele pentru meniurile HP Instant Share și Print. Pentru că făceam referire la categoria de utilizatori căreia i se adresează Photosmart R707, iată câteva opțiuni cel puțin interesante din acest punct de vedere, nu neapărat în ordinea importanței.

Bateria Litiu-Ion cu care este dotat echipamentul nu necesită încărcare într-un încărcător extern. Reîncărcarea bateriei se face, la fel ca în cazul telefonului mobil, prin simpla conectare a cablului alimentatorului la aparat. Comutarea între modurile de lucru Captură și Vizualizare se face prin acționarea unui singur buton și se realizează practic instantaneu. Pornirea/oprirea aparatului se realizează în mai puțin de trei secunde, pentru acoperirea obiectivului nemaifiind nevoie de capac special.

Dincolo de caracteristicile hardware ale lui Photosmart R707 se remarcă o serie de tehnologii proprietare HP, care aduc un plus de valoare în utilizarea acestui echipament. Tehnologia Adaptive Lighting permite ajustarea automată a parametrilor camerei, astfel încât un utilizator neexperimentat poate face liniștit poze contra luminii, fără a pierde detaliile esențiale ale obiectului vizat. In-Camera Red-Eye Removal este o altă tehnologie, care permite înlăturarea direct din cameră a efectului de ochi roșii, apărut la folosirea flash-ului. Modul de captură Panorama permite capturarea unui număr de maxim cinci imagini succesive, care apoi vor fi combinate pentru a obține o imagine panoramică. Inovația constă în faptul că odată capturată una din imagini, software-ul intern realizează un marcaj continuu pe marginea din dreapta a capturii. În acest fel, camera poate fi poziționată cât mai corect pentru capturarea imaginii următoare. Pentru realizarea unei imagini panoramice perfecte, ultimele ajustări se pot efectua cu ajutorul aplicației Arcsoft Panorama Maker 3.5, prezentă în pachetul echipamentului. Nu în ultimul rând, HP Image Advice analizează imaginile capturate și oferă sfaturi referitor la eventualele corecții care se pot realiza asupra acestora.

Punctajul acordat lui Photosmart R707 reprezintă o apreciere relativ la clasa din care face parte echipamentul, la facilitățile oferite și la prețul cerut.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro