Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Iulie 2004
[ Comunicatii ]

 

Nokia 6610i


 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: triband, ecran 128x128 pixeli, cameră foto încorporată, agendă 500 locații, browser XHTML, radio FM, compatibilitate Java, greutate 87g, dimensiuni 106x44mm, MMS, GPRS, HSCSD, Ir, 20 tonuri polifonice, dimensiuni 106x44x19mm, greuate 87g.


Nokia 6810

Imaginea mărită  

PUNCTAJUL OBTINUT
Specificații: triband, bluetooth, Ir, MMS, ecran color 128x128 pixeli, radio FM stereo, suport client email, browser XHTML, reportofon, recunoaștere vocală, dimensiuni 119x55x23mm, greutate 122g.

În România prin distribuitorii autorizați Nokia, www.nokia.ro

 

2xNokia

Cristian Lăcraru

Cele două modele din această prezentare au ca public țintă două sectoare relativ diferite. Primul, modelul 6610i, se adresează jonglerilor cu aplicații multimedia, principala armă pusă la bătaie fiind camera foto încorporată și posibilitatea de trimitere a mesajelor tip MMS. Cel de-al doilea reprezentant Nokia din cadrul acestui material este modelul 6810. Aici adresabilitatea este îndreptată către utilizatorii obișnuiți în principal cu trimiterea mesajelor tip text sau email.

6610i

Nokia 6610i nu frapează sub nici o formă prin cine știe ce transformare a design-ului. Este simplu, putem spune chiar "pătrățos", dar rugăm a se înțelege sensul pozitiv al acestei expresii. Rezultatul final este eleganța. Dimensional vorbind 6610i nu iese deloc din tiparul indus de Nokia. Forma și așezarea butoanelor, dimensionarea ecranului, meniurile, submeniurile și manevrarea acestora din urmă sunt la fel ca la orice model Nokia standard. 6610i vine în plus cu o cameră foto integrată, ajutată fiind și de ecranul color cu o rezoluție destul de bună. Nici măcar radioul FM stereo aflat sub carcasă nu reprezintă o noutate absolută în linia Nokia. La toate acestea se adaugă însă ceva funcții noi sau relativ noi, destinația acestora fiind de a focusa cât mai multă tehnologie și funcții adiționale terminalului mobil. Sub carcasa destul de mică (dimensioal vorbind) a lui 6610i întâlnim printre altele o operabilitate în trei benzi, un browser XHTML și compatibilitate MMS, semn că era telefoanelor clasice a apus de mult timp. Interoparabilitate și multifuncționalitate. E bine sau nu asta ramâne de stabilit. Principalii judecători rămân utilizatorii. În fond, vrem sau nu să recunoaștem, bine sau nu... ei dictează piața.

6810

Nici cea mai mică asemănare cu 6610i. Poate doar faptul că ambele poartă sigla Nokia J. Ceva mai mare, mai robust, modelul 6810 inspiră forță. Conceptul de "rabatabil" capătă aici noi valențe. Este vorba de o clapă, dar aceasta nici nu "coboară" nici nu culisează. Urcă. Porțiunea responsabilă cu tastatura numerică permite o rotire în jurul axei centrale în dreptul ecranului. În urma acestei deschideri ecranul capătă o poziționare centrală, în stânga și în dreapta sa apărând acum taste numerice, litere și semne speciale (poza alăturată explică mai bine acest fapt). Destinația acestui întreg angrenaj este legată de posibilitatea oferită utilizatorului de scriere a mesajelor text. Tastele sunt așezate asemenea celor de pe tastatura unui PC, așa că în timpul scrierii unui mesaj, a unui memo sau a unui email sunt mult mai rapid de accesat. Un rol foarte interesant îl ocupă aici ecranul. Acesta permite afișarea atât în mod vertical cât și orizontal (rotire cu 90 de grade), funcție de modul de lucru al tastaturii. Navigarea este asigurată de o tastă tip joystick cu cinci grade de acțiune.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro