Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Iulie 2004
[ Comunicatii ]

 

MSI RG54GS

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: AccessPoint wireless, compatibilitate IEEE802,11g/IEEE802,11b/ IEEE802,3/ IEEE802,3u, USB 1.1, protocoale suportate TCP/IP, NAT, DHCP, HTTP, PPPoE, PPTP, DNS, LPR, SNTP, 4 porturi LAN 10/100 Mbps, un port WAN 10/100 Mbps, firewall, criptare 128 biți WPA, dimensiuni 180x 127,1x32mm, greutate 295g.
Preț informativ: 109€ (fără TVA).
Garanție: 36 luni.


MSI USB54G

PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: adaptor USB/Wireless, interfață USB 2.0, compatibilitate cu standardele IEEE802.11g și IEEE802,11b, criptare 128 biți WPA, rată de transfer transfer maxim 54Mbps, dimensiuni 85,7x49x 94,3mm, greutate 80g.
Preț informativ: 55€ (fără TVA).
Garanție: 36 luni.


MSI CardBus CB54G

Imaginea mărită

PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: adaptor PMCIA/Wireless, rată de transfer transfer maxim 54Mbps, compatibilitate cu standardele IEEE802.11g și IEEE802,11b, criptare pe 64/128 biți WEP/TKIP.
Preț informativ: 45€ (fără TVA).
Garanție: 36 luni.
Ofertant Flamingo Computers, tel.: 021-222.50.41

 

Acasă sau la birou

Cristian Lăcraru

Rețeaua wireless. Cea mai nouă tehnologie, cele mai mărețe visuri. Deși în acest moment conexiunile wireless nu dețin nici pe departe primul loc la capitolul conectare, segmentul crește din ce în ce mai mult. Wireless-ul se pretează în special oamenilor în mișcare. Imaginează-ți un doctor conectat permanent la baza de date a spitalului, sau un inginer pe teren cu acces imediat la datele proiectului. Și totul fără fir, fără bătaie de cap. Wireless.

Îți prezentăm în acest material o soluție ingenioasă de realizare a unei rețele fără fir acasă sau la birou, soluție sosită în laboratorul nostru și oferită de MSI. Punctul de plecare al problemei îl reprezintă conectarea unui laptop clasic, fără modul wireless instalat, a unui sistem desktop conectat la Internet și a unui sistem desktop, în aceeași rețea. Principala verigă este reprezentată de Acces Point. MSI RG54GS îndeplinește acest rol. O dată alimentat acesta recunoaște și interconeactează orice alt echipament compatibil bluetooth 802,11g. Dacă mai este conectat și WAN, către Internet (fie acesta și dial-up), rețeaua poate fi "logată" la Internet prin intermediul acestuia. Pentru o astfel de legătură mai este nevoie de câteva setări operate asupra Windows-ului.

Pentru sistemele ce nu prezintă modul wireless există două soluții. Una dintre acestea o reprezintă legarea la AP (AccesPoint) prin cablu de rețea, LAN. Cealaltă metodă este rezolvată prin folosirea lui MSI USB54G. Acesta nu este nimic altceva decât un adaptor USB/Wireless. Prin intermediul său orice sistem ce prezintă un port USB poate fi conectat într-o rețea wireless. Instalarea și setarea acestui echipament sunt de-a dreptul floare la ureche. Am avut însă ceva dificultăți cu privire la utilizarea lui MSI USB54G. Deși instalarea a fost efectuată fără nici o problemă, conectarea acestuia la AccesPoint s-a făcut cu destul de multe eșecuri.

O altă AccesPoint s+a facut cu destule eșecuri. O altă metodă de conectare asemănătoare se poate obține prin utilizarea unui adaptor PCI/Wireless. În acest caz instalezi o placă într-un slot PCI, iar în exteriorul sistemului montezi o antenă. Dezavantajul acestui sistem este dat doar de ocuparea unui slot PCI.

Laptop-ul reprezintă totuși exemplul cel mai bun de portabilitate. Wireless-ul se face cel mai bine simțit în cazul acestor echipamente. Modelele mai noi sunt deja echipate cu module Wireless. Dacă însă aveți un model ce nu deține o astfel de funcție puteți apela la MSI CardBus CB54G, un adaptor PCMCIA/Wireless.

Iată deci cum poate fi realizată o rețea wireless luând în calcul atât posibilitatea unei conexiuni Internet (fie aceasta și dial-up), cât și a unui sistem desktop și a unui laptop. Astfel de soluții pot fi deci disponibile prin folosirea unui AccesPoint, a unor adaptoare USB/Wireless și a unor carduri PCMCIA/Wireless, funcție de situațiile apărute fiecărui caz în parte.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro