Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Iulie 2004
[ Software ]

 

DVD Copy 2 Platinium

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Producător InterVideo


DVD CopyWare 3.0

PUNCTAJUL OBTINUT
Producător Redxpress
 

Fără ripper și totuși...

Bogdan Hosu

În ciuda faptului că Studios 321 a fost obligată să înlăture ripper-ul DeCSS din softul XCopy - acesta având ca rol păcălirea codului care protejează integritatea filmelor comercializate în format DVD - întreaga "industrie" de copiere a DVD-urilor nu este afectată, putându-se realiza o asemănare cu scandalul închiderii Napster-ului. Încă poți cumpăra, în mod legal, softuri fără ripper integrat, precum InterVideo DVD Copy 2 Platinium, pe care le poți folosi în tandem cu fișierele decodate pe care le ai pe hard disk și pe care le-ai obținut prin folosirea unor freeware-uri precum DVD Decrypter. Sau poți folosi softul celor de la Redxpress, CopyWare 3.0, care include și un ripper.

DVD Copy 2 Platinium

Dacă vrei o modalitate simplă care să îți permită să faci magie cu fișierele tale de DVD, DVD Copy 2 Platinium este o alegere bună. Îți va trebui și un ripper extern, însă în rest InterVideo oferă toate opțiunile de care ai putea avea nevoie pentru administrarea DVD-urilor.

Pentru o simplă copiere, Copy 2 preia un fișier care este stocat pe hard și, în cazul în care mărimea acestuia depășește spațiul de copiere, fie îl comprimă, fie îl împarte în două fișiere pentru a putea fi copiat pe două medii. La fel ca și DVD Shrink, un cunoscut freeware pentru copierea DVD-urilor, Copy 2 îți permite să te debarasezi de conținutul nedorit, precum trailer-ele sau materialele bonus; pentru a fi sigur că nu înlături ceva important, poți folosi opțiunea integrată de previzualizare.

Formatele permise sunt VCD, SVCD și chiar unul dintre formatele DivX (home theater, portabil sau handheld). Toate aceste formate alternative pot fi copiate direct pe unul sau mai multe CD-uri, sau pe un hard disk ca fișiere MPEG-1 (VCD), MPEG-2 (SVCD), sau AVI (DivX). De reținut este faptul că trecerea la alte formate durează de două ori mai mult decât copierea unui DVD.

Deoarece Copy 2 și DVD Shrink fac aproape același lucru pentru a putea copia mai multe filme pe un singur DVD, am folosit ambele aplicații pentru a face copii ale aceluiași film. Am înlăturat toate materialele bonus care erau pe disc și am comprimat fișierele rămase pentru a putea fi copiate pe un singur disc. Calitatea video a fost identică, chiar și în scenele de acțiune. Copy 2 îți permite păstrarea unui meniu cu opțiuni, însă DVD Shrink te forțează să renunți la acesta imediat ce ai schimbat conținutul DVD-ului. Încă ceva: poți încărca capitole de la mai multe DVD-uri pentru a crea o colecție proprie "Best Of".

DVD CopyWare 3.0

Anul trecut softul celor de la Redxpress nu avea nimic spectaculos de oferit. Însă noua versiune a lui DVD CopyWare a îndreptat toate punctele slabe ale predecesorilor săi, fapt ce a dus la existența unui pachet care poate servi mulți utilizatori.

CopyWare nu poate reformata DVD-urile, la fel ca InterVideo, însă poate salva conținutul acestora printr-o procedură extrem de accesibilă utilizatorului. Nu vei avea nevoie de un soft extern pentru ripuire; în schimb, dacă beneficiezi de suficient spațiu pe hard, CopyWare ripuiește tot CD-ul pentru a putea crea o copie a acestuia. Dacă nu dispui de spațiu de memorie, programul va prelua doar cantitatea de date necesară pentru scrierea unui DVD blank (4,7GB).

CopyWare poate împărți discurile mai mari de 4,7GB în două sau mai multe pachete de date. În mod implicit se realizează și o scanare a discului pentru a determina la ce capitol trebuie "împărțit" un film, cu toate că se încearcă copierea fișierului principal pe primul disc, iar pe discul doi numai extras-urile.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro