Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IULIE 2002
[ Divertisment ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 57,6 $ (fără TVA).
Garanție: 2 ani.
Distribuitor Depozitul de calculatoare,
tel.: 01-221.73.77.

Revolta sunetului - Terratec SiXPack 5.1+, Terratec Home Arena 5.1

Cristian Lăcraru

Despre sistemele de sunet 5.1 am mai vorbit și vom mai vorbi ceva vreme de acum încolo. Pentru a putea asculta muzică la o calitate deosebită sau pentru a viziona un DVD cu un sunet ieșit din comun avem nevoie de un astfel de sistem. Aceasta presupune existența unei plăci de sunet și a unui sistem de sunet, ambele capabile să redea sunetul pe șase canale, așa numitul sunet 5.1. În acest număr vom aduce în primă impresie două astfel de echipamente, ambele produse de către firma TerraTec. Este vorba de placa de sunet SiXPack 5.1+ și de sistemul de boxe HomeArena 5.1.

Placa de sunet prezintă nu mai puțin de șapte conectori (accesibili din exteriorul calculatorului). Este vorba de o intrare și o ieșire optică, trei ieșiri audio, o intrare audio/ieșire pentru căști, și o intrare de microfon. La o privire mai atentă asupra plăcii în ansamblu se mai pot observa și alte câteva elemente de conectare sau de setare. Astfel, pe partea opusă pinilor se află patru prize: două intrări CD, o intrare auxiliară și o intrare digitală. Placa sosește și cu o extensie game/midi. Cam atât despre ce se poate observa de la exterior. Odată terminată această scurtă etapă, este indicat să citiți manualul de utilizare, și mai mult, cel electronic, prezent pe CD-ul de instalare. Instalarea nu aduce probleme nici din punct de vedere hard (este nevoie de un slot PCI liber) și nici din punct de vedere soft. Următoarea etapă ce trebuie parcursă este cea a testării funcțiilor oferite. O testare completă nu poate fi efectuată fără a avea un sistem de sunet adecvat, ajungând astfel la Home Arena 5.1, sistemul de sunet cu șase boxe și o telecomandă (nu foarte puternică). Aici nu poate fi vorba de o instalare soft, dar nici o problemă, pentru că necesită destulă instalare hard (prin cameră). Așa cum am spus, sistemul este format din șase boxe, adică cinci sateliți și un subwoofer, toate aceste elemente fiind confecționate din lemn. Să luăm pe rând elementele componente ale Home Arena 5.1. Fiecare din cei cinci sateliți are o putere de 2 W RMS (această valoare este înscrisă pe difuzor, în manual fiind trecută valoarea de 6 W RMS), și poate fi prins pe perete prin intermediul unor cleme (aflate în pachet).


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ : 150 $ (fără TVA).
Garanție: 2 ani.
Distribuitor Depozitul de calculatoare,
tel.: 01-221.73.77.

Subwoofer-ul are o putere de 25 W RMS și este suspendat pe patru picioare datorită difuzorului poziționat cu fața spre podea. Pe fața subwoofer-ului există un indicator luminos ce afișează nivelul de sunet prezent. Spatele reprezintă locul unde se realizează toate conexiunile. Aici există prizele de intrare și tot aici se fac și legăturile cu cei cinci sateliți. Cablurile de conectare subwoofer-sateliți sunt destul de lungi pentru o cameră "normală" (7 m pentru sateliții din spate și 3 m pentru cei din față). Ținând însă cont de faptul că dimensiunea celor trei cabluri care duc spre placa de sunet este de aproximativ 160 cm fiecare, și că subwoofer-ul trebuie așezat pe podea, nu veți avea prea multe variante de așezare a acestuia, el obligatoriu fiind poziționat aproape de calculator.

Urmează setarea plăcii de sunet și stabilirea volumului optim pentru sateliți și subwoofer, lucru necesar pentru o audiție optimă, și care se realizează în funcție de preferințele fiecăruia. De aici încolo, practic toate operațiunile au fost încheiate, nerămânând decât să va bucurați de un sunet de calitate, mai ales combinat cu imaginea de pe un DVD.

Placa de sunet SixPack 5.1 este o soluție excelentă, prin intermediul acesteia beneficiind de o prelucrare a semnalului pe șase canale, deci de o audiție mult îmbunătățită. Sistemul de boxe HomeArena 5.1 este un sistem de sunet pentru acasă. Puterea totală cumulată este de 55 W RMS (valoare trecută în manual), deci în cazul în care dați o petrecere nu desfaceți o șampanie în secret... e posibil să vă audă și alții.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro