Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IULIE 2002
[ Software ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 76 $ (fără TVA).
Distribuitor Romsym Data,
tel.: 01-323.14.31.

Amenințarea fantomei - PowerQuest Drive Image 2002


Șerban Păduroiu

Un lucru cert este instabilitatea sistemelor de operare în contactul direct cu programele realizate de diverși, unii mai inspirați, alții mai puțin pricepuți. Soluția este constituită în general de așa numitele programe de backup (realizează copii de siguranță ale celor mai importante fișiere din calculatorul dumneavoastră) sau, un caz particular, programele de "clonare", care permit salvarea unei partiții sau a întregului disc hard într-un fișier unic, cu posibilitatea restaurării ulterioare. Avantajele ultimei soluții sunt evidente. Vă configurați sistemul, vă instalați aplicațiile, îl optimizați și apoi realizați o imagine a partiției care conține sistemul de operare. Orice s-ar întâmpla ulterior (în afara defectării unei componente din calculator), totul se poate repara prin restaurarea partiției în forma inițială, complet funcțională.

Drive Image, cu cea mai recentă variantă 2002, este produs de către cunoscuta firmă PowerQuest, creatoare între altele și a utilitarului Partition Magic. Așa cum sugerează și numele, scopul principal al acestui program este realizarea de "imagini" a uneia sau mai multor partiții sau chiar a întregului disc hard. Salvarea acestor imagini se poate realiza într-o partiție separată sau pe un alt disc, dacă există. În cazul în care aveți o unică partiție se poate recurge la salvarea fie pe un CD (direct din Drive Image, dar este necesară o unitate inscriptoare de CD) fie se poate crea o partiție în spațiul liber disponibil. Este posibilă și utilizarea rețelei, salvarea realizându-se pe un disc hard partajat. La crearea imaginii se poate utiliza un algoritm de compresie care vă economisește spațiul, ocupând însă procesorul. De ajutor în această situație este posibilitatea de a programa realizarea imaginilor cândva mai târziu, când nu sunteți în birou sau când nu vă deranjează funcționarea lentă.

Drive Image 2002 este compatibil cu toate sistemele de operare produse de Microsoft, necesitând la instalare un spațiu de minim 20 MB. Este dotat cu o interfață Windows prin intermediul căreia se pot realiza diverse operații asupra tuturor partițiilor cu excepția partiției pe care este instalat sistemul de operare. În cazul în care se dorește salvarea partiției pe care se află sistemul de operare, sistemul va reporni, va efectua operația dorită, la finalizarea ei reîncărcând sistemul de operare. Operațiile adiționale posibile sunt redimensionarea, ascunderea, crearea și ștergerea partițiilor.

În cazul în care sistemul de operare nu funcționează corect, puteți restaura partițiile prin pornirea de pe dischete, acestea oferindu-vă posibilitatea de a efectua cea mai mare parte a operațiilor de bază.

O unealtă excelentă care se recomandă oricărui profesionist prin bogăția opțiunilor, oricărui începător prin simplitatea interfeței, Drive Image 2002 poate fi salvarea dumneavoastră.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro