Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IULIE 2002
[ Componente ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 181 $ (fără TVA).
Garanție: 3 ani.

Alternativa la televizor - Hercules 3D Prophet

Șerban Păduroiu

Parcă dintotdeauna ATI a fost legat de ideea de placă video cu capacități extinse multimedia, modelele All-in-Wonder constituind puncte de referință. Conformându-se tendinței generale impuse de nVidia, ATI a permis realizarea și de către producători independenți a unor modele bazate pe arhitectura creată de ei. În cazul nostru, avem de a face cu două modele produse de către firma Hercules, 3D Prophet All-in-Wonder 8500DV și 3D Prophet All-in-Wonder 7500, modele a căror design este extrem de asemănător cu design-ul de bază propus de ATI.

Performanțele obținute de cele două procesoare grafice folosite (dacă încă nu v-ați dat seama este vorba de ATI Radeon 8500, respectiv 7500) au fost discutate și comparate de mai multe ori. Deocamdată singurele care încearcă să facă față produselor de la nVidia, sunt dezavantajate mai ales de ritmul extrem de lent în care apar drivere noi.

Dar, așa cum spuneam la început, marea atracție este dată de posibilitatea de a vă transforma calculatorul într-un televizor performant și, mai mult decât atât, într-un studio de prelucrare video digitală. Ambele pachete includ software de prelucrare video (Ulead Video Studio 5 SE) și un player DVD. Controlul tuturor facilităților și a aplicațiilor incluse se realizează prin intermediul aplicației ATI Multimedia Center.

Modelul 7500 oferă tot ceea ce este necesar conectării majorității echipamentelor multimedia, absența fiind portul firewire, standard deja în conectarea echipamentelor video digitale. Instalarea și configurarea decurg fără probleme, căutarea programelor durând mai puțin de 5 minute. Așa cum eram obișnuiți, calitatea este excelentă, captura realizată fiind impecabilă.

 

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 347 $ (fără TVA).
Garanție: 3 ani.
Distribuitor UBI Soft România,
tel.: 01-231.67.69.

Modelul 8500 deja sparge standardele și oferă cu mult mai mult. De la început se remarcă prezența conectorului firewire. Alături de acesta, un conector de o formă neobișnuită permite cuplarea unei panglici de extensie care se termină cu un receptacul cu intrări și ieșiri audio și video, inclusiv un alt port firewire. Legat de portul firewire, pentru cazurile în care se utilizează echipamente care se alimentează prin intermediul acestui port, pe placa video există un conector care permite alimentarea cu energie direct din sursa de tensiune a calculatorului, soluție care nu solicită portul AGP. Prezența unui micro-comutator DV On/Off în apropierea conectorului AGP nu permite operarea decât atunci când placa nu este montată (rostul acestui comutator nu este cunoscut, în documentanție neexistând referințe).

Avantajul integrării unui TV tuner în placa video ar fi total, dar... în cazul în care doriți să vă vedeți filmul înregistrat pe DVD și să înregistrați o emisiune TV veți fi dezamăgiți, acest lucru nu este posibil.

Telecomanda prezentă în pachet nu necesită contactul cu un senzor, comunicarea realizându-se prin radio. Soluție extrem de comodă cu atât mai mult cu cât cu ajutorul telecomenzii se poate lucra similar cu un mouse, fiind posibilă atât poziționarea pe ecran a cursorului cât și activarea funcțiilor butoanelor mouse-ului.

Și aici instalarea decurge fără probleme, dar echipamentul sosit în redacție are o problemă la conectorul antenei TV care nu se montează perfect în soclul corespunzător aflat pe placă. Aproape sigur din această cauză căutarea și găsirea programelor TV a durat extrem de mult.

O limitare care este destul de importantă este constituită de compatibilitatea modelului 8500DV doar cu sistemele de operare Windows Me, 2000 și XP.

Vechiul dar, încă, preferatul multora-Windows 98 SE- este incompatibil.
În aceste condiții, cred că pot recomanda aceste produse cu extrem de mare siguranță tuturor acelora care doresc înglobarea în același echipament atât a unei plăci video cu performanțe grafice 3D cât și a unui tuner TV, totul la o calitate ridicată.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro