Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE IULIE 2002
[ Componente ]Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT
 

Palit Daytona MX 440

Șerban Păduroiu

Firma Palit, a lansat pe piață placa video dotată cu procesorul grafic GeForce4 MX440. Produsul este la un pas de cea mai spartană prezentare posibilă, deconcertând prin prezența unei cutii care promite, dar care conține placa video în sine și un CD cu drivere, utilitare și manualul în format electronic. Prima reacție a fost să scutur cutia să văd dacă nu a rămas ceva în interior.

Instalarea decurge fără nici un fel de probleme, placa având o arhitectură extrem de comună (putem spune acest lucru dacă luăm în considerare numărul de plăci video dotate cu acest tip de procesor pe care le-am văzut). Poate surprinde dotarea cu o memorie Samsung de 4 ns, în condițiile în care o parte din prezentările acestui produs menționează o memorie de 5 ns. Dar, așa cum se vede din fotografie, memoria este de 4 ns și funcționează în parametrii standard și are performanțe specifice, micile diferențe față de produsele similare ale altor firme fiind nesemnificative.

Deși răcirea procesorului grafic este activă (este prezent un ventilator), dimensiunea radiatorului și absența oricărui element de răcire a memoriilor nu încurajează realizarea unor forțări a parametrilor de funcționare.

Dar, dacă ținem cont de faptul că sărăcia documentației (termen relativ pentru că pe CD există totuși un player DVD nou: Cyberlink PowerDVD XP versiunea 4) și a accesoriilor nu este însoțită și de performanțe slabe, ajungem să apreciem prețul scăzut al acestui echipament pe piața internațională, firma Palit având o oarecare tradiție în realizarea echipamentelor cu performanțe bune și prețuri mici.

Este recomandată pentru toți cei care se descurcă fără o documentație amănunțită și programe suplimentare fiind interesați de un preț cât mai mic.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro