Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Ianuarie 2004
[ Componente ]

Microsoft Wireless Optical Desktop

Kitul este format dintr-o tastatură wireless de 104 butoane și un mouse optic wireless. Există două opțiuni pentru montarea acestora: una este folosirea portului USB, iar cealaltă este utilizarea conexiunii PS2 cu ajutorul unui conector pe care ar fi bine să îl păstrezi chiar dacă optezi pentru prima variantă, deoarece când bootezi nu poți folosi USB-ul. CD-ul cu drivere conține kiturile de instalare pentru IntelliType 5.0 și IntelliPoint 5.0, acestea permițând utilizarea tuturor facilităților pe care le au atât tastatura cât și mouse-ul.

Pentru tastatură, menționăm deja obișnuita secțiune de taste pentru multimedia care permite ajustarea volumului, derularea melodiilor, pauză, etc. O serie de butoane așezate în partea de sus a tastaturii permit accesul rapid la câteva dintre facilitățile des folosite, cum ar fi MyDocuments, Mail, Web, sau Messenger. Tastele F1, F2..., F12 au, dacă putem să spunem așa, dublă comandă, ele putând fi folosite și la editare (Undo, New, Open, Spell, și altele) sau la administrarea mesajelor (Send, Forward, Reply). Schimbarea atributelor tastelor mai sus menționate se realizează cu ajutorul unui buton F Lock. Pe receiver se găsesc 3 leduri care ne informează, dacă este cazul, despre activarea lui Caps Look, Num Lock sau F Lock, aceste leduri neregăsindu-se și pe tastatură. În schimb, atunci când se folosesc aceste funcții, este afișat pentru câteva secunde statusul acestora pe ecranul de lucru. Butoanele pentru săgeți sunt cava mai retrase decât linia restului de taste, acest fiind un avantaj pentru gameri. Primul lucru care ne-a atras atenția la mouse este designul, care permite poziționări identice ale mâinii atât pentru un stângaci cât și pentru un dreptaci, părțile sale laterale fiind simetrice. Cele două butoane sunt însoțite de o rotiță pentru derulare care poate fi programată pentru deschiderea de noi documente, închiderea ferestrelor, derulare automată, ș.a.m.d. Un aspect important al rotiței este posibilitatea pe care o oferă pentru derulare orizontală.

La testele pe care le-am efectuat nu am avut probleme de interferență cu alte aparate, precum telefoanele mobile, fapt demn de remarcat. Oricum, kitul oferă posibilitatea folosiri a nu mai puțin de 4 canale de comunicare, pentru orice eventualitate.

Specificații: kit wireless, tatstatură 104 taste, mouse 2 butoane + scroll, conectare USB sau PS2, adaptor USB-PS2.

Microsoft Wireless Optical Desktop
Ofertant: Flamingo Computers
Tel.: 021-222.50.41

Imaginea mărită

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro