Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Ianuarie 2004
[ Sisteme ]

O privire în sistem. La propriu

Nu știu cât de mult te ajută dacă ai mereu în fața ochilor componentele interne ale calculatorului. Traficul de biți va fi același fără să îi fie rușine că tu "te uiți" sau nu la el în mod direct. Însă sunt sigur că vei avea cu ce să te lauzi vecinilor de bloc. O carcasă transparentă cu siguranță atrage privirile. Și dacă mai e și iluminată e și mai și.

KME 6661

De departe se observă extraordinara atenție acordată finisărilor. O să o luăm de la exterior spre interior. Primul accesoriu este relevat de muchiile metalice, excelent realizate pentru rigiditatea întregului. În plus, acestea ajută la culisarea panourilor laterale pentru accesul în interoriul carcasei. Aceasta din urmă are montate deja două ventilatoare, și acestea păstrând nota generală de transparență. În afară de muchii, tot metalice mai sunt și bracket-urile și punctele de rigidizare a plăcii de bază.

Pentru demontarea carcasei toate șuruburile sunt tip inbus. Nu vă faceți probleme pentru o cheie de acest fel pentru că aceasta este deja "parcată" într-un locaș special, dedicat, pentru a nu o uita pe undeva exact când aveți mai mare nevoie de ea.

Carcasa mai prezintă deja montate și două ieșiri USB, audio și ledurile de rigoare. Tot ce trebuie să faceți e să conectați prizele acestora pe porturile de pe placa de bază aferente fiecăruia în parte. Tot la capitolul iluminare mai semnalăm și prezența a 10 leduri pentru design, plasate în diferite puncte ale carcasei.

Sinotech Plexiglass

Carcasa transparentă din imaginea alăturată sosește într-o variantă "free user". Ce înseamnă asta. În afară de butonul de pornire și de carcasă în sensul propriu nu aveți montat nici un alt accesoriu (ventilatoare, prize de conexiune, bracket-uri). Există locașuri construite pentru patru ventilatoare, așa că e musai să luați asemenea accesorii pentru că altfel trebuie să acoperiți cu ceva aceste găuri. Sigur, asta dacă nu țineți neapărat să aveți acces în interiorul sistemului fără să mai desfaceți alte șuruburi ☺. Și am ajuns la desfăcutul sistemului, la accesul la componente. Pentru a putea beneficia de acest acces este nevoie de desfacerea câtorva șuruburi tip inbus, patru la număr (nu este oferită și o astfel de cheie). Am observat că sursa de alimentare are decupat un locaș special, dar în afară de șuruburi nu mai există nici un alt element de menținere a acesteia, ținând cont că ea stă suspendată, iar șuruburile sunt "trasate" prin orificii din plastic.

Pentru un plus de design, frontal a fost dispusă și o ușă de acces la componente (FDD, CD-ROM), de culoare albastră dar tot semitransparentă. În rest utilizatorul, așa cum am spus, este liber de configurarea după preferințe a carcasei.

Concluzie

Imaginea per ansamblu a unui astfel de sistem (cu carcasă transparentă) este extroardinară. Nu știu însă cum se comportă în timp o astfel de "jucărie". Când mă gândesc însă la sistemul de la birou, unde din când în când (este adevărat... cam rar) mai arunc o privire pe la placa de bază, asta după ce elimin stratul de praf depus în tot acest timp... Dar dacă tot ai vrut o carcasă transparentă va trebui să și aveți grijă de ea. Este ca un acvariu. L-ai luat, ai grijă de peștișori. Plasticul transparent al carcasei trebuie șters de fiecare dată după ce ați pus mâna pe aceasta datorită urmelor de degete care rămân impregnate fără să te întrebe dacă ești de acord sau nu. Nu pot să nu mă gândesc, dar sper să nu fie adevărat, la căldura debitată de sursa de alimentare, sau la alte componente "fierbinți" ce pot emite în apropierea plasticului o căldură nu foarte excesivă dar statornică în timp (în astfel de cazuri plasticul primește în timp o culoare gălbuie, destul de neplăcută ochiului).

KME 6661
Preț informativ: 97,7$ (fără TVA).
Garanție: 36 luni
Ofertant: Quartz Computer
Tel.: 021.410.06.15

Imaginea mărită

Sinotech Plexiglass
Preț informativ: 279 € (fără TVA).
Garanție: 24 luni
Ofertant: Flamingo Computers
Tel.: 021-222.50.41

Imaginea mărită

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro