Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Ianuarie 2004
[ Imagine ]

 

HP Scanjet 4670


 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: scaner mobil A4, dimensiune 41x29,8x1,9 cm, greutate 1,38 kg, rezoluție optică 2400 dpi, adâncime de culoare 48 biți, 256 nivele de gri, interfață USB 2.0, adaptor transparență diapozitive / film foto 35 mm.
Ofertant: HP România
Tel.: 021-222.20.72

Scanare pe pereți

Cristian Lăcraru

Scanere am văzut și tot mai vedem prin magazine. Diferențele nu sunt mari. În special alegerea se face după tipul de senzor prezent, după rezoluția hardware pe care o prezintă echipamentul și după eventualele accesorii cu care acesta sosește (ADF-Automatic Document Feeder, adaptor de transparență). HP a pregătit de această dată un scaner cu totul și cu totul nou. "De bază" rămân tot tipul senzorului și rezoluția hardware. Totuși HP Scanjet 4670 este cu mult diferit față de toate celelalte modele cunoscute până acum. Noutatea constă în libertate de mișcare. Nu e vorba de baterii cu care poți să cari scaner-ul după tine din birou în birou. Este ceva asemănător dar cu mai puțină mobilitate. Scanjet 4670 constă dintr-o cutie de plastic și sticlă, un suport, un adaptor de transparență pentru diapozitive și filme foto și un alimentator.

Pe rând

Datorită faptului că suprafața de scanare (A4) nu este fixă, nu este legată de suportul din plastic, puteți folosi sticla de scanare în moduri cu totul noi pentru un astfel de echipament. Astfel există acum posibilitatea de a scana tablouri direct pe perete (desigur în limita unei suprafețe A4), cărți foarte groase, documente imobile, cutii, și alte subiecte voluminoase sau care nu pot fi mutate din loc. Și dacă în geantă mai aveți și un laptop nu mai există limite. Mobilitate absolută. Viteza de trecere a lămpii (scanarea se face la o singură trecere) este destul de bună. Am realizat o operațiune de scanare și la rezoluția optică maximă de 2400 dpi. De data aceasta am plecat de lângă scaner dat fiind minutele care treceau fără nici o problemă pe lângă mine. Era și normal la o așa valoare. Această operațiune poate deveni folositoare în cazul scanării unei fotografii de dimensiuni foarte reduse sau a unui film foto. În rest timpii de scanare s-au încadrat în limite normale.

Adaptorul de transparență se montează separat direct pe scaner. Nu are o stabilitate excelentă, dar permite scanarea filmelor foto de 35 mm fără a fi nevoie de tăierea filmului (așa cum se mai procedează - în seturi de șase poziții). Activarea adaptorului și implicit comanda lucru cu acesta se face în urma introducerii unei mufe în scaner.

HP Scanjet 4670 reprezintă o inovație demnă de lăudat în sectorul scanerelor. Posibilitățile sale de utilizare îl fac acum diponibil în medii care până acum erau imposibil sau extrem de greu de operat (de exemplu scanarea unui desen de pe un perete). Datorită mobilității sale nu știu cum o să reacționeze în timp mecanismul de direcționare al lămpii de citire. Acesta este destul de complex și de obicei nu prea este de acord cu "zguduieli". Dar o atenție sporită nu strică niciodată.

Teste de performanță:
  • Previzualizare: 7 s + 7 s retragere lampă
  • Scanare foto la 200 dpi: 16,4 s + 12 s lansare aplicație proprie

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro