Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Ianuarie 2004
[ Sisteme ]

 

PowerEdge 2650

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: form factor 2U, două procesoare Intel Xeon maxim 3,06 GHz, FSB 533 MHz, cipset ServerWorks Grand Champion LE, memorie 256 MB (maxim 12 GB) DDR PC2100, video Ati Rage XL cu 8 MB, hard disk-uri Ultra160 SCSI, capacitate maximă de stocare 730 GB (5x146 GB), două plăci de rețea Broadcom Gigabit BaseT cu load balancing, controler RAID dual channel Ultra160 SCSI, dimensiuni 85,7x482,6x698,5 mm.
Ofertant Genesys Software
tel.: 021-242.05.42


PowerEdge 4600

 

PUNCTAJUL OBTINUT
Specificații: form factor Tower sau 6U, două procesoare Intel Xeon maxim 3 GHz, FSB 400 MHz, cipset ServerWorks Grand Champion HE, memorie maximă 24 GB DDR ECC, hard disk-uri Ultra160 SCSI, capacitate maximă de stocare 1168 GB (8x146 GB), controler Ethernet 10/100 Mbps, controler Ethernet 10/100/1000 Gbps, controler RAID Dell PERC 4/DC sau PERC3/Di.
Ofertant Genesys Software
tel.: 021-242.05.42
 

Pentru putere

Cristian Lăcraru

Cunoscut pe piața românească mai ales pentru sistemele desktop și portabile, producătorul american Dell este prezent în acest număr cu două servere.

PowerEdge 2650

Optimizat pentru montarea în rack, PowerEdge 2650 combină puterea celor două procesoare Xeon cu utilitarele de administrare oferite de Dell, într-un șasiu 2U. Creșterea de performanță provine din trei îmbunătățiri majore față de versiunile anterioare: un cipset mai robust, suport pentru memorie DDR mai rapidă și prezența a două procesoare Xeon cu arhitectură NetBurst și suport pentru Hyper Threading.

Cu Hyper Threading-ul activat un singur procesor poate apărea în fața sistemului de operare ca două procesoare separate, permițând executarea mai multor șiruri de comenzi simultan. În cazul unui server această arhitectură poate fi benefică unor funcții precum procesarea tranzacțiilor online sau susținerea unui server Web.

De asemenea, în sprijinul performanței poate fi enumerată și prezența cipsetului ServerWorks Grand Champion LE, care folosește un FSB la 533 MHz și furnizează o magistrală I/O flexibilă. Cele trei sloturi de extensie pot primi trei adaptoare PCI-X (două pe 64 de biți, la 100 MHz și unul pe 64 de biți la 133 MHz). O magistrală dedicată de 64 de biți suportă două carduri de rețea Gigabit Ethernet. Dacă unul din carduri se defectează, cel de-al doilea îi preia atribuțiile. De asemenea, cele două carduri de rețea pot fi configurate să lucreze împreună, asigurând astfel o cale mai largă de comunicație. PowerEdge 2650 poate suporta până la 12 GB de memorie.

Controlerul RAID dual channel cu 128 MB memorie cache este opțional, 2650 putând fi configurat cu două sau patru carduri RAID sau cu un adaptor SCSI dual channel. Accesul la cele cinci locașuri dedicate hard disk-urilor se face frontal, pentru conectarea/deconectarea acestora nefiind nevoie de oprirea serverului; există două surse de alimentare redundante de câte 500W în variantă standard.

Soluția de administrare OpenManage proprietară Dell include trei seturi de unelte ușor de folosit dedicate instalării, configurării și întreținerii lui PowerEdge 2650 și a clienților deserviți. Server Assistant este un CD bootabil care conține pași predefiniți cu ajutorul cărora poți parcurge fiecare pas al instalării și configurării. Utilitarul Express RAID se dovedește extrem de util în partiționarea spațiului de stocare.

PowerEdge 4600

Destinat susținerii bazelor de date de tip mission-critical, serverelor de e-mail, precum și aplicațiilor de securitate și de administrare a fișierelor, PowerEdge 4600 suportă două procesoare Intel Xeon până la 3 GHz. Arhitectura este construită în jurul cipsetului ServerWorks Grand Champion HE.

Facilitățile de administrare sunt aceleași ca și în cazul lui PowerEdge 2650. Administrarea de la distanță se realizează datorită unui card de extensie Dell Remote Assistant Card (DRAC III), permițând chiar pornirea serverului în cazul în care acesta a fost oprit.

Cu hadr disk-uri "hot-plug", sloturi de extensie PCI-X, surse de alimentare redundante, sistem de monitorizare și administrare robust, capabilități de clustering și opțiune pentru instalarea unui card de extensie RAID, posesorii unui astfel de sistem pot fi siguri de investiția făcută.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro