Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Software ]

Xara Menu maker

   

Specificații
PUNCTAJUL OBTINUT

Distribuitor Romsym Data,
  tel.: 021-323.14.31
Cosmin Sîrbulescu

Pe 15 Octombrie 2002, compania britanică Xara a lansat un nou produs destinat creării de meniuri DHTML și bare de navigație.

Concentrându-se numai asupra barelor de navigație și meniurilor , Xara Menu Maker devine foarte practic, rapid și intuitiv.

Xara MM deține o biblioteca destul de largă (peste 250 de elemente grafice) de butoane, bare de navigare și fundaluri, pe care le puteți configura după cum doriți. Toate aceste elemente grafice sunt vectoriale, așa că schimbarea componentelor sau scalarea lor nu afectează cu nimic calitatea imaginii. Barele de navigare pot avea trei stări: MouseOver, MouseOff și Selected.

Puteți, dealtfel, să le adăugati meniuri DHTML, iar programul va exporta scriptul HTML și JavaScript.

Odată ce proiectul Navbar a fost creat, nu este nevoie decât de un simplu click pentru a adăuga un buton sau un meniu DHTML. Menu Maker creează în mod automat cod JavaScript și HTML. Mai mult, optimizează Navbars pentru a putea fi exportate pe web și meniuri cu dimensiuni extrem de mici.

Meniu Maker vă oferă control total asupra aspectului grafic, astfel încât puteți să creați o colecție mare de grafici diferite, utilizând formatele proiectate pentru mediile profesionale. Puteți să schimbați textul, dimensiunea de font, tipul fontului, dimensiunea graficii, antialiasing pentru o anumită culoare din background, în mod automat puteți crea o bară de navigare cu comenzile JavaScript de rollover (tot codul este generat în mod automat) și puteți controla aspectul fiecărui buton în parte.

Meniu Maker exportă în formatele deja bine cunoscute și oferă totodată integrarea cu Macromedia Dreamweaver și Microsoft FrontPage, asta dacă vreți să faceți ceva mai mult decât vă oferă Menu Maker. Dacă sunteți mulțumiți cu rezultatul obținut în Menu Maker, atunci nu mai este nevoie să folosiți alte programe de asamblare, deoarece situl de care aveți nevoie este deja terminat. Meniu Maker folosește Dreamweaver Extension și tehnologia FrontPage Plugin așa că utilizatorii acestor programe pot integra foarte ușor aceste grafici.

Toate siturile au nevoie de bare de navigare și majoritatea au nevoie chiar de meniuri ierarhice, dar crearea unor bare de navigare de calitate, cu efecte rollover și drop down meniuri, cere timp și ceva îndemânare artistică. Xara MM este programul perfect pentru cei care nu au timp să facă toate acestea, fiindcă nu ai nevoie de mai mult de 20-30 de minute pentru a crea un sit complet. Personal, cred că cel mai mult timp îl petreci încercând să alegi dintre sutele de modele oferite.

Tot la Xara găsiți și Xara Webstyle, program care funcționează la fel ca și Menu Maker, numai că Webstyle vă oferă, practic, tot ce se poate: NavBars, Menus, Themesets, Buttons, Photos, Backgrounds, Bullets, Headings, 3D Headings, Dividers, Logos, BannerAds, sute de modele. Atunci când te grăbești sau atunci când nu știi cum să faci toate astea... tot ce îți lipsește este pachetul oferit de Xara.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro