Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Componente ]

nVIDIA GeForce4 MX440 cu AGP 8x

Albatron GeForce4 MX480
 
Specificații
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 95$ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Spot Digital,
tel.: 021-411.06.75.

Șerban Păduroiu

Toată lumea recunoaște că ritmul de dezvoltare al echipamentelor din sectorul informatic este extrem de rapid, în această lume alertă un loc special fiind ocupat de categoria plăcilor grafice. Evoluția, sau mai bine zis bătălia din acest domeniu, produce o lansare majoră la mai puțin de un an, mici schimbări tehnologice având loc cu mult mai des.

Firma nVidia nu face excepție și, până la apariția următoarei generații de procesoare grafice GeForceFX, reintră în actualitate prin noi modele capabile să folosească facilitatea AGP8x. Dintre procesoarele grafice GeForce4 existente numai modelele MX440 și Ti4200 sunt actualizate.

Cele două modele care au sosit în laborator sunt produse de către firmele Albatron și Sparkle, diferențele între ele fiind semnificative numai din punctul de vedere al dotării. Din punctul de vedere al arhitecturii se folosește designul standard propus de către nVidia, singura diferență majoră fiind legată de răcirea pasivă a memoriilor la modelul produs de către Albatron, dotare folositoare doar în cazul în care doriți să utilizați memoriile la o frecvență mai mare decât frecvența standard de lucru. Dotarea cu două ieșiri video (una analogică și una digitală) permite conectarea a două monitoare.

Sparkle SP7300M4
 
Specificații
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 125$ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Elsaco Computer,
tel.: 0231-514.278.

Modelul produs de către Albatron permite conectarea prin portul TV-out la un dispozitiv extern numai în condițiile în care nu se utilizează ieșirea analogică (D-Sub 15). În cazul modelului produs de către Sparkle utilizatorul se bucură de facilitatea VIVO care permite atât captura cât și furnizarea de semnal video.

Pentru niște performanțe similare, vestea cu adevărat bună este că prețul nu diferă prea mult de cel al modelelor capabile de conectare AGP 4x, astfel încât dacă sunteți în situația de a achiziționa o nouă placă grafică și bugetul dumneavoastră se învârte pe lângă suma de 120 de dolari puteți alege unul dintre cele două modele prezentate.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro