Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Componente ]

Albastru Microsoft și pentru mouse-uri - Microsoft Optical Mouse Blue, Microsoft Wireless Optical Mouse Blue


 

Microsoft Optical Mouse Blue
Specificații
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 32$ (fără TVA).
 Garanție: 12 luni.
 Distribuitor Flamingo Computers,
 tel.: 021-222.50.41.
Microsoft Wireless Optical Mouse Blue
Specificații
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 39$ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41.

Șerban Păduroiu

Firma Microsoft comercializează, pe lângă software, și o gamă întreagă de dispozitive de comandă și control, cele mai cunoscute echipamente de acest tip fiind tastaturile și mouse-urile. Noua serie de mouse-uri se intitulează Blue (albastru) și constituie o evoluție printr-o și mai mare ușurință în utilizare. Termenul Optical desemnează utilizarea unui mecanism optic de detecție a deplasării, care înlocuiește tradiționala bilă. În fond, este vorba despre o cameră video care realizează analiza imaginilor captate și determină direcția în care se realizează mișcarea. Evident, finețea este dată în acest caz de numărul de cadre citite pe unitatea de timp, noua generație albastră realizând nu mai puțin de 6000 de citiri pe secundă. Termenul Wireless se referă la absența firului de legătură tradițional, acesta fiind înlocuit cu transmiterea radio a parametrilor citiți de mouse către o unitate de recepție conectată la calculator, similar unui mouse cu fir.

Designul celor două echipamente testate este ergonomic, forma fiind liniară ceea ce permite utilizarea indiferent de mâna de lucru (dreapta sau stânga). Softul care vine în completare permite alocarea pentru fiecare buton a unei game largi de comenzi, în plus existând posibilitatea alocării comenzilor în mod specific fiecărui program. Pe lângă opțiunile tradiționale de configurare, există și opțiuni care vin în întâmpinarea lenei dumneavoastră, cum ar fi mutarea automată spre butonul activ din fereastra curentă.

Funcționarea a fost impecabilă, ambele mouse-uri făcând față cu succes lucrului pe orice fel de suprafață, indiferent de textura ei. În privința mouse-ului fără fir trebuie remarcată absența oricăror fel de întârzieri. Deși prețul este mai mare decât al unui mouse tradițional, puteți considera că fiecare leu va fi justificat.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro