Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Imprimare ]

Un alt fel de multifuncțional - HP LaserJet 4100MFP

 

Specificații
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 2709 EUR (fără TVA).
Garanție: 12 luni expandabilă la 36.
Distribuitor HP România,
tel.: 021-220.20.72.

Șerban Păduroiu

Pare părtinitor ca în același număr al revistei să existe un test comparativ de echipamente multifuncționale și o prezentare singulară a unui echipament din aceeași categorie, dar motivul pentru care am ales această cale a fost adresabilitatea total diferită a acestui multifuncțional.

Împricinatul este modelul 4100MFP, produs de către HP. Capabil să scaneze, să tipărească și, evident, să copieze originale de format A4, acest echipament se bazează pe motorul imprimantelor din seria 4100. Adresabilitatea acestui echipament este dată de viteza de lucru, calitatea și posibilitățile de gestiune care recomandă instalarea și utilizarea într-o rețea a cărei încărcare este de până la 150.000 pagini tipărite lunar.
În pachet găsiți tot ceea ce este necesar punerii în funcțiune a echipamentului, conectarea sa realizându-se fie prin intermediul interfeței de rețea, fie prin portul paralel. Instalarea driverelor este extrem de simplă (și în consecință rapidă), configurarea fiind, în funcție de pretențiile și cunoștințele dumneavoastră, mai mult sau mai puțin complicată. Deși întreg ciclul de configurare se poate realiza prin intermediul calculatorului dumneavoastră, există și posibilitatea realizării setărilor din meniul de configurare al imprimantei, utilizând ecranul LCD și tastatura dispuse pe capacul frontal. Nu am să detaliez cât de ușor este de administrat în rețea acest echipament, mare parte din dotările sale fiind descrise în prezentările imprimantei HP LaserJet 4100, lansată de mai bine de un an și jumătate.

În privința utilizării, trebuie spus că serviciul de copiere funcționează impecabil, posibilitatea de a utiliza alimentatorul automat de originale fiind de un real ajutor. Dar tot aici trebuie spus de dezamăgirea care a apărut atunci când la setarea citirii ambelor fețe ale originalului din alimentator acesta a semnalizat necesitatea întoarcerii manuale a originalului pentru citirea celeilalte fețe.

Testele realizate pentru a determina viteza de lucru a echipamentului au evidențiat o rară corespondență cu valorile declarate în specificații. Determinarea unui timp de inițializare de 10 secunde, corespunzător celui din specificații a fost prima surpriză plăcută. Viteza de tipărire declarată este de 24 de pagini pe minut (ppm), în teste viteza maximă obținută în condițiile ignorării timpului de inițializare fiind mai mare de 23 ppm.

Posibilitățile de scanare sunt specializate pentru lucrul în rețea, fiecare document scanat putând fi salvat în fișiere de tip PDF, TIFF sau JPG și apoi trimise pe adresa de email a utilizatorului, prin intermediul unui client de mail existent în imprimantă. Introducerea adresei de e-mail este extrem de simplă, elementul cheie fiind existența mini-tastaturii de pe panoul frontal al imprimantei, element care, în alte condiții, poate părea exagerat.
Întreg echipamentul trebuie privit și din punctul de vedere al compatibilității cu extrem de multe sisteme de operare și tipuri de rețele, utilizarea echipamentului de bază (imprimantele din seria 4100) timp de mai bine de un an fiind o garanție a remedierii posibilelor inconveniente software.

La o primă privire, prețul cerut pentru acest echipament poate părea mare, dar la o analiză atentă performanțele echipamentului (viteză de tipărire, copiere, scanare, calitatea documentelor tipărite și a imaginilor scanate), ușurința în configurare, utilizare și întreținere justifică fiecare leu investit. În aceste condiții nu pot decât să recomand acest echipament tuturor celor care au nevoie de un scaner, o imprimantă și un copiator care să poată funcționa în rețea, fără probleme și chiar fără a vă mai aduce aminte de el decât cu ocazia utilizării, a alimentării cu hârtie și cu toner.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro