Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Divertisment ]

Care mai de care - Creative Inspire 2.1 2200, Creative Inspire 4.1 4400, Creative Inspire 5.1 5100

Creative Inspire 2.1 2200
 
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 59 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41.

Cristian Lăcraru

Alegerea unui sistem de sunet pentru calculator, și poate nu numai, nu ține doar de ascultarea unor voci ce spun ca la licitație: 200 W, 1100 W, 1300 W... . Nu vă lasați influențați de valul Watt-ilor și țineți cont și de alte câteva aspecte. Este perfect adevărat că puterea rezultată a unui sistem de boxe reprezintă un detaliu foarte important în vederea achiziționării unui astfel de echipament. Însă și aici trebuie știut, și de multe ori se greșește, că puterea specificată (foarte des) în PMPO nu reprezintă puterea pe care dumneavoastră o auziți practic. Această putere este descoperită în urma citirii valorii trecute în dreptul RMS (Real Mode Sound). Diferența este destul de mare, influența fiind majoră. Acesta este unul dintre aspecte. În afară de puterea rezultată, foarte importantă este destinația, ținta, dorită pentru sistemul achiziționat. Nu are nici un sens să luați un sistem 5.1 (5 sateliți și un subwoofer) dacă acasă nu aveți o placă de sunet dotată cu ieșire 5.1 sau alt echipament capabil de astfel de ieșire. Este valabil și principiul invers, acela al achiziționării unui sistem de sunet inferior calitativ plăcii de sunet de exemplu, acesta fiind cazul în care boxele "merg", dar nu la capacitatea maximă oferită. Tot un factor deloc de neglijat este și prețul, acest aspect fiind însă relativ cu referința, venitul fiecăruia dintre noi. Trebuie cunoscut însă faptul că sistemele profesionale au prețuri "profesionale".

Creative Inspire 4.1 4400
 
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 89 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41.

Pentru a oferi o mică idee asupra sistemelor de sunet și a evoluției acestora vom prezenta în acest material 3 sisteme de sunet, toate produse de către Creative, principala deosebire dintre acestea fiind modul de construcție, 2.1, 3.1 și 5.1, deci numărul de canale oferite la ieșire. Toate aceste modele reprezintă soluții pentru acasă și pentru birou.

Asemănarea celor trei este izbitoare, diferența vizibilă fiind dată doar de numărul de sateliți deținuți și de modelul de telecomandă prezent. Subwoofer-ul (dotat cu potențiomentru dedicat al controlului volumului propriu) și construit din lemn, constituie nodul de legătură al căilor de sunet, fie acestea de intrare sau de ieșire, tot aici conectându-se inclusiv telecomanda, accesoriu ce nu lipsește din nici una dintre configurări. Dacă tot am ajuns aici, la telecomandă, putem spune că în cazul sistemului Inspire 2.1 2200 ea face practic și legătura dintre ieșirea audio a plăcii de sunet și intrarea în subwoofer, metodă de conectare destul de ciudată totuși datorită ochiului ce se formează din cablul utilizat. La celelalte modele telecomanda nu mai intermediază acest tip de legătură, prezentând totuși un control de pornire/oprire a sistemului.

Creative Inspire 5.1 5100
 
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 119 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41.

Sateliții sunt aproape la fel, confecționați din material plastic și cu posibilitatea de a fi prinși pe perete pentru o așezare optimă și o economie de spațiu pe birou sau pe podea. Dimensiunile sunt medii, dar acest lucru nu afectează calitatea sunetului redat.

Cele 3 sisteme de sunet prezente aici reprezintă 3 soluții diferite menite să poată aborda orice utilizator, mai mult sau mai puțin pretențios, prin intermediul acestora putînd asculta de la o simplă melodie redată de pe un magnetofon, până la un DVD cu sunet 5.1.

Creative Inspire 2.1 2200
Specificații:
putere subwoofer 12 W RMS, putere satelit 4,5 W RMS, telecomandă, răspuns în frecvență 42 Hz-20 KHz, intrare analogică.

Creative Inspire 4.1 4400
Specificații:
putere subwoofer 17 W RMS, putere satelit 6 W RMS, telecomandă, răspuns în frecvență 40 Hz-20 KHz, intrare analogică.

Creative Inspire 5.1 5100
Specificații:
putere subwoofer 12 W RMS, putere satelit 6 W RMS, telecomandă, răspuns în frecvență 44 Hz-20 KHz, intrare analogică.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro