Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Februarie 2004
[ Stocare ]

 

Western Digital Raptor 74 GB Enterprise Edition


 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații:model WD740GD, interfață SerialATA 150 MBps, 74 GB, viteză de rotație 10.000 rpm, 2 platane/ 4 capete, buffer date 8 MB, timp mediu de căutare 5,2 ms, latență 2,99 ms.
Preț informativ: 289€ (fără TVA).
Garanție: 60 luni.
Ofertant Flamingo Computers
tel.: 021-222.50.41


Mai mare

Ștefan Iliescu

În vara anului trecut am făcut cunoștință cu primul model de hard disk cu interfață SerialATA, acesta fiind în același timp și primul model non-SCSI cu viteză de rotație a platanelor de 10.000 rpm. Urmașul modelului Raptor de 36,7 GB este Raptor 74 GB Enterprise Edition, diferența față de prima versiune constând în dublarea numărului de platane și de capete de citire. Modelul nu este însoțit de adaptor pentru alimentare, însă oferă doi conectori de alimentare, atât cel SerialATA de 15 pini, cât și cel clasic Molex de 4 pini, la fel ca și versiunea anterioară. Această soluție a fost introdusă pe piață de Western Digital în dorința de a veni în sprijinul utilizatorilor care achiziționează un hard disk fără conector special de alimentare.

Cei 8 MB ai buffer-ului de date combinați cu timpul mediu de căutare de doar 5,2 ms contribuie, alături de cele 10.00 rpm ale platanelor, la rezultatele foarte bune din teste. Însă, așa cum am spus-o și cu alte ocazii, adevăratele avantaje ale modelelor Raptor nu pot fi puse în evidență decât într-o configurație cu mai mult de un singur hard disk.

Performanțe


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro