Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Februarie 2004
[ Comunicatii ]

 

Nokia 6220

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: dimensiuni 107x45x19 mm, greutate 92 g, EGSM 900, GSM 1800/1900, MMS, XHTML browser, GPRS, Ir, cameră foto integrată, ecran color, radio FM.


Nokia 3660

Imaginea mărită  

PUNCTAJUL OBTINUT
Specificații: dimensiuni 130x57x26 mm, greutate 130 g, ecran color 176x208, sistem de operare Symbian, cameră foto integrată 640x480, Real One Player, slot SD/MMC, Java MIDP 1.0, compatibilitate protocoale mail SMTP, POP3, IMAP4, browser XHTML, GSM 900/1800/1900, Bluetooth, Ir.
În România prin distribuitorii autorizați Nokia
 

Încă două

Cristian Lăcraru

Nokia 6220 vine cu o cameră foto încorporată ce poate prelua imagini la o rezoluție de 352x288 pixeli. La aceste valori este mai mult vorba de imagini captate în vederea trimiterii acestora în cadrul unor mesaje tip MMS, dat fiind faptul că 6220 este compatibil și cu acest tip de mesagerie.

Tastele sunt ceva mai mici și puțin mai înghesuite. Am avut chiar ceva dificultăți în manevrarea combinației de taste pentru blocarea/deblocarea tastaturii. Așa că mare atenție pe unde apăsați. Pentru navigare există și un buton cu acționare în patru direcții. Lateral stânga se regăsește și sistemul format din două taste pentru controlul volumului căștii. Ecranul este bine poporționat, fiind color. La capitolul comunicare trecem în revistă Ir-ul, GPRS-ul, MMS-ul și posibilitatea de navigare cu browser-ul XHTML.

Dacă 6220 mai seamănă prin punctele esențiale cu terminalele obișnuite, nu același lucru îl putem spune și despre modelul 3660. Mai degrabă lasă impresia că este vorba de o telecomandă, decât de un telefon. Foarte ingenios lucrat, ideea de bază fiind ecranul cât mai mare (în înălțime), 3660 frapează fără nici o discuție prin designul impus. Majoritatea tastelor este plasată într-o zonă circulară, ieșită total din nota de culoare generală, contrastul fiind mai mult decât evident. Există o tastă pentru navigare, în patru direcții, dar și cu rol de OK. Datorită ecranului ceva mai mare, dimensiunea totală a telefonului a avut de suferit, fiind nevoie acum de mai mult spațiu în buzunar sau de eliminarea unui accesoriu din geantă (ruj, oglindă...) J. Și la acest model tastele sunt destul de mici, deși loc pe telefon ar fi fost destul. Forma acestora este cu totul și cu totul nouă, dimensiunile nefiind aceleași pentru toate tastele. Camera foto nu lipsește nici de aici, fiind deja un accesoriu ce încet, încet la Nokia devine parte componentă indispensabilă a terminalelor. Rezoluția la care se pot capta imagini este de 640x480 pixeli. Pentru că aici valorile sunt mai mari este foarte posibil să aveți nevoie de mai multă memorie. Sub baterie găsiți un card Secure Digital de 16 MB detașabil. La capitolul comunicare putem vorbi de Bluetooth, Ir.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro