Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Februarie 2004
[ Sisteme ]

 

Flamingo Diablo


 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: placă de bază MSI 865PE Neo-Fis2R, procesor Intel Pentium 4 Extreme Edition 3,2 GHz, memorie 2x 256 MB DDR 400, placă video IT Solar 9800 Pro, CD-RW Sony DRU530A, placa de sunet Creative Audigy 2 ZS Platinum PRO, hard disk-ul Western Digital WD2500JD, carcasă Sinotech Saphire.
Preț informativ: 2388€ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Ofertant Flamingo Computers
tel.: 021-222.50.41

Jocuri cu Diablo

Cristian Lăcraru

Flamingo Diablo este primul sistem cu procesor Extreme Edition sosit la noi în laborator. Mai exact este vorba de modelul Intel Pentium 4 Extreme Edition 3,2 GHz. Comportarea întregului sistem pe parcursul testelor de performanță a fost una foarte bună, în afară de procesor la acest fapt participând și platforma de lucru pe care acesta a rulat. În acest caz a fost utilizată o placă de bază MSI 865PE Neo-FIS2R, optându-se pentru 2x256 MB DDR PC3200. Sistemul este dotat cu o placă video IT Solar 9800 Pro și cu o unitate optică Sony DRU530A. Pentru a încheia în forță suita de componente interne mai trebuie amintită și placa de sunet Creative Audigy 2 ZS Platinum PRO (în numărul din Ianuarie ați putut citi despre modelul Creative Audigy 2 ZS) împreună cu hard disk-ul Western Digital WD2500JD (SATA cu 8 MB de cache și 7200 rpm), acesta din urmă oferind o capacitate de 250 GB.

Fiind în principal un sistem de jocuri, adică ceva cu care te mândrești J, nici carcasa nu putea fi aleasă la întâmplare, optându-se pentru un model Sinotech Saphire, model foarte bine ales dat fiind design-ul extravagant pe care îl afișează. Frontal este dispus un capac care culisează pe verticală la o simplă apăsare pe un buton, fiind astfel oferit acces direct la zona unităților optice și cea cu butoanele de alimentare, reset, floppy disk și adaptorul de carduri de memorie MS/ SD/ CF/ SM. Ultimul accesoriu (cititorul de carduri) nu reprezintă o piesă crucială într-un sistem de jocuri însă existența sa nu trebuie trecută cu vederea, dat fiind volumul destul de mare existent la această oră pe piață de echipamente ce utilizează carduri de memorie (cum ar fi de exemplu camerele foto și mai nou telefoanele mobile). Tot frontal, pe carcasă, există un ecran iluminat în albastru, acesta oferind informații cu privire la ora și temperatura internă a sistemului. Sub acest ecran se regăsesc două porturi USB, unul Firewire, ieșire de căști și intrare de microfon.

Rezultatele testelor de performanță sunt perfect concludente unui astfel de sistem creat special pentru acest gen de aplicații. Pasionații jocurilor cu siguranță nu au avut astâmpăr și au dat o raită prin situl Intel pentru a vedea ce, cum și dacă merită noul Extreme Edition. Din graficele rezultate în urma testelor rulate ne dăm seama că această nouă versiune Extreme Edition la 3,2 GHz este superioară fratelui mai mare (Intel Pentium 4 3,2 GHz) însă nu cu mult.

Performanțe


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro