Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE FEBRUARIE 2003
[ Imagine ]

 

Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 74$ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Ultra Pro Computers,
tel.: 021-211.70.90.

Diplomatul digital - Umax Astra Slim 1200SE

Cristian Lăcraru

Astra Slim 1200SE își merită pe deplin titlul de "slim", dovada cu care apare la înaintare fiind cei 42 mm grosime pe care îi deține, fiind cred cel mai subțire (spațial vorbind) scaner pe care l-am testat. Nici la capitolul greutate nu stă prea rău, cântărind doar 1,95 kg. Și pentru a-l putea plimba peste tot, vă oferă și posibilitatea de a nu mai căra și un cablu de alimentare, cel USB fiind de ajuns, alimentarea realizându-se prin intermediul acestuia. Sincer să fiu, după toate cele spuse mai sus, aș putea cataloga acest scaner drept cu adevărat portabil, chiar și cutia sa fiind de dimensiuni mai mult decât modeste, iar dacă mai avea atașat o imprimantă, un fax, un cititor de carduri...

Hai totuși să mergem și spre lucruri mai serioase, cum ar fi instalarea, manevrabilitatea, și comportamentul la lucru. Prima etapă, deși este foarte importantă, nu merită adusă în discuție datorită simplității cu care se efectuează. Pentru lucru are dispuse frontal 4 butoane, comenzi directe pentru operații precum scanare, copiere, mail sau OCR. Mai există un "buton" rotativ, nu foarte reușit în manevrare, plasat pe spatele echipamentului, acesta fiind necesar pentru blocarea/ activarea părților interne mobile (în timpul transportului). Din punct de vedere al calității și vitezei oferite am putea spune că în categoria din care face parte se comportă foarte bine. Pe lângă acestea se mai adaugă și rezoluția la care lucrează Astra Slim 1200SE, 1200x 2400. Cât despre opțiunea de OCR, așteptările au fost răsplătite pe deplin (sunt fericit pentru că a lucrat excelent și pentru limba română J). Singurul inconvenient ce poate fi adus în discuție la capitolul comportament la lucru poate fi timpul destul de mare de retragere a lămpii pentru o nouă operațiune, de aproximativ 23 secunde. În rest, Astra Slim 1200SE s-a comportat excelent, un astfel de echipament mulțumind cu siguranță o mare parte din utilizatorii scanerelor mai mult sau mai puțin portabile.

CD-urile din cutie ne mai aduc, pe lângă driverele aferente, și aplicații precum Textbridge Classic, ABBYY FineReader Sprint, Ulead Photo Express 3 SE, Microsoft Internet Explorer.

Umax Astra Slim 1200SE
Specificații:
dimensiuni 420x276x42 mm, greutate 1,95 kg, model ultra subțire, 1200x2400 dpi, interfață USB, alimentare prin USB, adâncime de culoare 48 biți.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro