Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE FEBRUARIE 2003
[ Stocare ]

 

Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 284$ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Caro Group,
tel.: 021-313.71.09.

Inscriptorul DVD-R sub 300$ - Pioneer DVR-105

Șerban Păduroiu

Avem în fiecare zi o mulțime de informații pe care am dori să le păstrăm pentru o perioadă mai lungă, în unele situații dimensiunea acestora fiind prea mare pentru a putea fi stocată pe soluția standard la ora actuală, CD-urile. În condițiile unei secvențe video la care dorim păstrarea la o calitate foarte bună și într-o singură bucată, singura alternativă elegantă este DVD-ul. Până de curând, avantajele date de volumul mare de informație pe care-l putea stoca erau însă anulate de prețul prohitibiv al unităților inscriptoare. Dar vremurile trec și iată că firma Pioneer scoate modelele DVR-105 și A05, în esență același echipament, diferența dintre ele fiind de prezentare și de preț (A05 vine cu un program de inscripționare, manual, mediu inscriptibil și reinscriptibil totul pentru un plus de aproximativ 20$).

Instalarea similară cu a oricărei unități optice nu ridică nici un fel de probleme, unitatea fiind recunoscută de către sistem și de către programele de inscripționare imediat. Avantajul acestei unități, pe lângă prețul scăzut, este dat de viteza de inscripționare care, cel puțin teoretic permite arderea mediilor inscriptibile la viteza de 4x, în timp ce mediile reinscriptibile se pot arde la maxim 2x (4,3 GB în 15, respectiv 30 de minute). În testele de performanță veți regăsi timpii de ardere pentru viteza de 1x (pentru mediul reinscriptibil) și 2x (pentru mediul inscriptibil), medii care să suporte viteze mai mari nefiind disponibile la acea dată. Unitatea este dotată cu tehnologii Buffer Underrun care permit protejarea la scăderea accidentală a fluxului de date la scriere.

Devazantajele se regăsesc în viteza de incripționare a mediilor CD mai mică decât a unităților inscriptoare dedicate (numai 16x/8x) și absența compatibilității Mt. Rainier care ar permite utilizarea mediilor optice reinscriptibile similar unor dischete.

Rezultatele obținute în teste ar fi permis acordarea punctajului maxim pentru acestă unitate dar, existența deja pe piață a unităților capabile să inscripționeze atât medii DVD-R/-RW cât și medii DVD+R/+RW, este adevărat la un preț mult mai mare, nu-mi permit acordarea a mai mult de 4 puncte din 5.

Specificații: viteză de scriere/ rescriere/ citire DVD: 4x/2x/6x; viteză de scriere/ rescriere/ citire CD: 16x/8x/32x, timp de acces declarat CD 130 ms, DVD 140 ms, tehnologie Buffer-Underrun, detectarea tipului de mediu inscriptibil, protecție RPCII, fără cod de regiune, interfață EIDE, poate citi și mediile DVD+R/+RW.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro