Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE FEBRUARIE 2003
[ Imagine ]

Avanpremieră
Proiector video prezentabil - Sony VPLCS5

 
 

Preț informativ: 2699 $ (fără TVA).
Garanție: 12 ani.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.4.

Șerban Păduroiu

Dacă ați făcut măcar o dată în viață o expunere, chiar dacă aceasta a fost pe la vreun examen oral, știți cât de importantă este forma care îmbracă conținutul. Pentru o comunicare mai bună se utilizează imagini statice sau dinamice, cel mai adesea acestea provenind de la un calculator, împărtășirea lor celor interesați fiind elegant făcută prin proiecția realizată de videoproiector. Ținând cont de toate acestea am avut plăcerea să testez modelul VPL-CS5 produs de către Sony, un proiector ultraportabil și extrem de prezentabil.

Inițial pare o cutie, diferența față de un videoproiector tradițional fiind dată de un număr mic de butoane prezente pe panoul superior, absența unor suporți reglabili în partea inferioară, existența a doar două rotițe de reglaj pentru focalizare și zoom, ascunderea tuturor porturilor în spatele unei trape și doar bănuiala existenței unui obiectiv acolo unde există un panou rotund colorat diferit. La introducerea în priză se luminează numai butonul de pornire, culoarea acestuia trecând din roșu în verde la apăsare. Prezentarea începe, căci capacul obiectivului culisează și proiectorul începe să-și ridice nasul, aparent fără sprijin. La o privire mai atentă veți descoperi existența unui picior care, fiind poziționat în partea inferioară, în apropierea panoului frontal, împinge proiectorul în sus. Pe panoul posterior se luminează sigla Sony, asta în cazul în care nu ați remarcat încă proveniența acestui elegant echipament.

Funcționarea este la fel de elegantă. Greutatea de doar 2,7 kg permite includerea acestui echipament în clasa ultraportabilă (în cutie există și o geantă pe măsură), puterea de 1800 ANSI lumeni permițând realizarea de prezentări pe ecrane de 2 metri chiar în condițiile unei iluminări puternice (dimensiunile imaginii pot fi reglate între 1 și 3,8 m). Reglajele și comenzile pot fi realizate și din telecomandă prin intermediul unui menu, aceasta putând fi folosită și ca mouse. Sunt prezente toate reglajele necesare pentru o utilizare comodă, imaginea prezentată fiind de o calitate impecabilă. Semnalul primit de la calculator este de rezoluție SVGA (800x600 pixeli), dar se pot folosi și rezoluții mai mari, convertirea fiind realizată automat. Se pot conecta și alte surse video prin intermediul mufelor ascunse în lateral sub un capac.

Tehnologia de economisire a energiei permite utilizarea becului la o putere mai mică (150 W) ceea ce crește durata de viață și duce și la reducerea zgomotul produs de ventilatorul echipamentului. Proiectorul poate suspendat de tavan, funcțiile de rotație a imaginii permițând și proiecția din spatele ecranului de afișare.

Echipamentul prezentat este ideal pentru toți aceia care doresc ca la o expunere să facă o impresie bună.


Specificații: proiector LCD ultraportabil (2,7kg), 1800 ANSI lumen, lampă 165W, diagonala imaginii 1-3,8m, tehnologie 3xLCD, conectori video complex, S-Video și D-sub15.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro