Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE FEBRUARIE 2003
[ Componente ]

Avanpremieră
Alternativa AGP 8X

Șerban Păduroiu

Dacă în anii trecuți aș fi afirmat că pe piața plăcilor video există schimbări majore, la ora actuală, datorită ritmicității cu care se lansează noile generații de echipamente, pot spune că există o creștere constantă de performanță. Schimbările care apar sunt bănuite și așteptate, considerentele comerciale generând situații ciudate. Deși există produse mai performante acestea nu sunt disponibile, în locul lor apărând vechile produse cu cosmetizări sau optimizări. În această situație se prezintă și producătorul de procesoare grafice nVidia a cărui produs de ultimă generație GeForceFX a fost prezentat prin diverse târguri și a cărui dată de lansare în producție de masă este preconizată a fi prin februarie. Între timp, pentru a contracara produsele mai noi ale firmei ATI care sunt mai performante și destul de scumpe nVidia lansează noi produse care în esență aparțin familiei GeForce4, cu câteva noi facilități.

Producător
Asus
MSI
Asus
MSI
Model
V9180VS
MS-8888
V9280S
MS-8894
Cipset grafic
MX440
MX440
Ti4200
Ti4200
Frecvență GPU (MHz)
303
274,5
274
250
Frecvență memorie (MHz)
567
513
594
513
Timp de acces memorie (ns)
3,3
3,6
3,3
4

Teste de performanță

Cuvântul de ordine al acestor noi produse este alinierea la standardul de conectare AGP 3.0 care permite transferul datelor cu viteza de 8X. În plan secundar, aceste noi produse au performanțe superioare și datorită funcționării procesorului grafic și a memoriei la viteze superioare. În al treilea rând dotarea este deosebită, odată cu plăcile video fiind furnizate o grămadă de utilitare și jocuri, conectori, cabluri și adaptoare, într-un cuvânt cam tot ceea ce este necesar oricărui utilizator pentru a se putea bucura din primele minute de echipamentul achiziționat.

Cele patru produse testate sunt produse de către Asus și MSI, ambele având un renume în producția de plăci video performante

Asus 9180VS

MSI MS-8888

Asus V9280S

MSI MS-8894

În concluzie dacă aveți o placă video similară, avantajele date de conectarea AGP 8X și de creșterea frecvențelor de lucru a procesorului grafic și a memoriei nu justifică achiziția. Până la apariția următoarei generații de procesoare grafice aceste produse constituie o alternativă excelentă pentru orice sistem nou construit, toate cele patru modele prezentate fiind excelent executate, cu o dotare software și accesorii de lux.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro