Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE FEBRUARIE 2003
[ Divertisment ]

Avanpremieră
Țineți-vă bine! - Abit SP 50

 

PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 193,6 $ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Tape Computer,
tel.: 021-330.57.83.

Cristian Lăcraru

Deși este vorba de un echipament ce poartă numele renumitului producător de plăci de bază Abit, produsul de față reprezintă o piesă "de bază" în sistemul multimedia de acasă. Abit SP 50 reprezintă un sistem de boxe 5.1, prezentând deci 5 sateliți și un subwoofer. Dacă am pronunțat cuvântul subwoofer să vedem ce ascunde această cutie, în cazul de față. În afară de faptul că e nevoie de "supervizare" la instalare (să vă ajute să-l ridicați din cutie J), trebuie să fiți foarte atenți în primul rând la alegerea modelului pentru că materialul din care este confecționat, în afară de faptul că este lemn, este de o culoare roșiatică (cireș), culoare ce se poate potrivi sau nu cu mobila din camera sau terasa unde urmează să instalați acest sistem (la mobila mea albastră aș prefera o așezare sub birou, nu la vedere). Per total designul este foarte reușit, conceput pe o linie clasică, la dimensiunile sale putând ține loc eventual și de măsuță. Totuși nu cred că ați da niște bani pentru o măsuță de genul ăsta, pe deasupra și foarte grea, și care poate din când în când să mai și arunce din paharele așezate pe ea. Așa că hai să vedem ce ascunde subwoofer-ul nostru. La o privire din față este foarte prietenos, aducând la vedere doar 3 butoane, unul pentru volum general, unul pentru controlul bass-ului și unul, cel mai mic, pentru alegerea modului de lucru (5.1 sau 2.0). Mai există și trei leduri colorate despre care nu o să vorbim, rolul lor fiind doar de control vizual al stărilor. Dacă așa stau lucrurile cu "fața" subwooferu-lui nu același lucru se poate spune despre partea opusă a acestuia, parte ce pentru început sperie, datorită "multitudinii de multe". O mare parte din spațiu este ocupată de radiatorul prezent, restul fiind lăsat pentru capitolul intrare/ieșire audio, capitol mult mai important pentru noi utilizatorii. Aici sunt prezente 21 de prize de conectare. Întru-totul există intrări pentru calculator, sisteme ce suportă sunet 5.1 și ieșiri pentru cei 5 sateliți. Mai există o priză de alimentare, direct de la rețea, și un buton de pornire/oprire. Practic am aflat deci că subwoofer-ul reprezintă cea mai importantă piesă din acest sistem de sunet, el fiind (în afară de "cel mai tare", la propriu și la figurat) punctul de legătură al tuturor celorlate componente opționale sau nu, fie ele de intrare, fie ele de ieșire.

Ce facem cu sateliții? Trebuie să vorbim și despre ei nu? Aceste 5 piese sunt niște bijuterii. Designul este extraordinar, sunt complet negre și realizate din metal, lucru mai puțin obișnuit la astfel de echipamente. Toate aceste caracteristici la un loc fac din acești sateliți 5 piese superbe, așezarea lor prin cameră putând ține loc și de piese de ornament (încet încet se pare că facem din acest sistem de sunet, un sistem de măsuță și ornamente numai bune de așezat prin casă J). Cei 5 sateliți, inclusiv centralul, care dimensional este mai mare, oferă fiecare la ieșire o putere de 10 W RMS, și sunt protejați magnetic pentru a nu îngrădi utilizatorul în modul și locul de așezare.

Una peste alta sistemul prezentat mai sus reprezintă o alegere excelentă atât pentru iubitorii muzicii cât și pentru gameri. Un sistem de sunet produs de un nume asociat în principal plăcilor de bază nu aduce prea multă încredere. Echipamentul de față demonstrează însă seriozitatea și profesionalismul cu care se lucrează, impresia generală lasată de Abit prin acest sistem de sunet fiind una la fel de bună ca și cea formată în jurul renumitelor plăci de bază. Cu acest sistem de sunet puteți beneficia acasă sau la birou (când sunteți singuri) de un sunet de calitate, mai ales în asociere cu vizionarea unui DVD, ținând cont de posibilitățile de intrare de sunet pe care le suportă modelul de față. Și ar trebui să nu vă feriți nici de petreceri, pentru că lui Abit SP 50 îi place muzica tare. Prețul nu este extrem de mare pentru un astfel de sistem, și cred că merită o astfel de investiție. Nu uitați însă că aveți nevoie de spațiu pentru așezarea subwoofer-ului, dimensional vorbind fiind apoape la fel de mare cât o carcasă midi tower.

Specificații: dimensiuni subwoofer 206x380x510 mm, satelit central 165x90x125 mm, sateliți laterali 80x105x84 mm, putere subwoofer 40 W RMS, putere sateliți 10 W RMS, sateliți protejați magnetic, răspuns în frecvență 30Hz-300Hz subwoofwer, 100 Hz-20kHz satelit central, 200 Hz-20kHz sateliți.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro