Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Decembrie 2003
[ Imagine ]

Foto digital

Cei care pleacă în concediu, au o petrecere sau pur și simplu doresc să aibă amintiri digitale, camerele foto digitale reprezintă un adevărat privilegiu. Nu sunt nici foarte scumpe și acum din ce în ce mai multă lume are așa ceva. Noi aducem spre scurtă prezentare trei modele, toate produse de Samsung.

Samsung Digimax 201. În principal trebuie reținut că oferă un senzor CCD de 2 MPixeli. Există și un ecran LCD, de 1,6". Pentru stocarea fotografiilor se poate folosi memoria internă, în acest caz de 8 MB, dar în același timp se poate face apel la portul pentru carduri SD/MMC. Selecția pentru modul macro se face printr-un buton plasat pe fața aparatului, lângă obiectiv. Digimax 201 vine și cu ceva software (în afară de drivere): MGI Photosuite, Digimax Viewer. Modelul nu prezintă nici o protecție asupra obiectivului.

Samsung Digimax 240 vine cu un zoom optic 3x, păstrând însă senzorul CCD de 2 MP. Nici aici nu întâlnim vreun mod de protecție asupra obiectivului. Apar însă și aici portul SD/MMC și memoria internă de 8 MB. Față de modelul Digimax 201 am observat că butonul de selecție macro este poziționat pe spatele aparatului. În rest aceleași softuri ca la fratele mai mic, Digimax 201.

Samsung Digimax V3 este cea mai mică, dar și cea mai "supărată" cameră din acest "lot" sosit în laboratorul nostru. Trebuie spus în primul rând că aici există un mecanism de protecție a lentilei. Senzorul CCD oferă 3,2 MP beneficiind și de un zoom optic 3x. Dacă cele două modelel de mai înainte soseau pentru asigurarea alimentării cu două baterii, pentru Digimax V3 este livrat un ansamblu de baterii (tot două la număr) nefiind permisă însă reîncărcarea acestora. Probabil însă că există și acumulatori de acest gen (atenție însă la echipamentul necesar încărcării acestora). Am observat totuși că se poate trece de acest mod de alimentare, putându-se utiliza și două baterii normale. Rămâne la alegerea utilizatorului ce mod de alimentare utilizează. Rezoluția la care poate face poze Digimax V3 este 2048x1536. ecranul LCD TFT este ceva mai mic, de doar 1,5". Portul SD/MMC există, dar dispare memoria internă. În pachet este livrat și un card SD de 32 MB. Aparatul mai permite opțional o telecomandă, opțiune interesantă dar despre care am citit doar în manualul de utilizare.

Cele trei aparate seamănă foarte mult. Pentru că numai unul dintre acestea prezintă o protecție a obiectivului producătorul livrează în fiecare pachet și câte o husă pentru aparat. Diferențe importante pentru utilizator apar, așa cum am văzut, la capacitatea senzorului de captare (2 MP, 3,2 MP) și la funcțiile pe care fiecare dintre acestea le oferă. În rest la capitolul design nu am zăbovit prea mult. Aici fiecare are părerile lui. În orice caz Samsung Digimax V3 pare cel mai "înrăit" din cele trei. Și din specificațiile sale are perfectă dreptate. Portul SD/MMC existent pe fiecare cameră reprezintă un accesoriu de luat în seamă, ținând cont de faptul că problema de bază pe care o au utilizatorii este reprezentată de "foamea după spațiu". Îi lăsăm însă pe aceștia din urmă să dea o notă finală celor trei protagoniști din acest material.

Samsung Digimax 201
Specificații: senzor CCD 2 MP, ecran TFT LCD 1,6", lentile f=5,6 mm, memorie internă 8 MB, port SD/MMC, interfață USB.
Preț informativ: 143,4 € (fără TVA)
Garanție: 12 luni

 

Imaginea mărită

Samsung Digimax 240
Specificații
: senzor CCD 2 MP, ecran TFT LCD 1,6", lentile f=5,2-15,6 mm, memorie internă 8 MB, port SD/MMC, interfață USB.
Preț informativ: 206 € (fără TVA)
Garanție: 12 luni

 

Imaginea mărită

Samsung Digimax V3
Specificații: senzor CCD 3,2 MP, ecran TFT LCD 1,5", lentile f=7,7-23,1 mm, port SD/MMC, interfață USB.
Preț informativ: 255 € (fără TVA)
Garanție: 12 luni

Ofertant: Deck Computers, tel.: 021-434.34.00

Imaginea mărită

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro