Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Decembrie 2003
[ Software ]

 

NAV 2004

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Ofertant Romsym Data
tel.: 021-323.14.31

Norton AntiVirus 2004

Ștefan Iliescu

Odată cu versiune 2004 a popularului program anti virus, Symantec aduce o serie de elemente noi unei interfețe familiare. Prima schimbare se referă la capacitateea lui NAV 2004 de a scana sistemul înainte de instalare, fără să mai fie nevoie de vechiul CD de boot pentru DOS, cu scanerul aferent rulat din linia de comandă.

Pentru a face față problemelor actuale de securitate, NAV 2004 caută, găsește și înlătură programele de tipul spyware, adware și dialer-urile. În același timp există o componentă de securitate dedicată aplicațiilor de tip mesagerie instantă - Yahoo Messenger, Windows Mesenger și AIM. Actualizarea semnăturilor se poat face în mod automat, iar utilizatorul primește un mesaj de avertizare atunci când semnăturile existente sunt deja vechi.

O diferență majoră față de versiunea 2003 constă în modul de activare a licenței de utilizare. Această activare se realizează acum în timpul procesului de instalare, iar compania producătoare speră că va reuși să limiteze cât mai mult numărul copiilor pirat. Astfel, în timpul procesului de instalare ți se cere să te conectezi la un server Symantec pentru a obține un cod de activare, în lipsa acestuia folosirea programului fiind imposibilă. Vestea bună este că aplicația poate fi instalată de oricâte ori vrei, putând fi efectuate modificări hardware asupra sistemului pe care NAV 2004 este instalat, fără să fie nevoie de achiziția unei noi copii.

Programele de tip Spyware, adware și dial-urile, chiar dacă nu sunt considerate ca fiind viruși, reprezintă un pericol asupra intimității tale, atunci când ești online. Așa cum spuneam, NAV 2004 poate acum scana și înlătura aceste amenințări. Atenție însă, protecția se referă doar la spyware-urile primite prin intermediul mesageriei instante sau prin e-mail, nu și la cele sosite de pe siturile Web vizitate. Dincolo de noile opțiuni, NAV 2004 s-a remarcat prin gradul mic de utilizare a resurselor sistemului, atunci când realizează o operație în același timp cu alte aplicații. Acest lucru contează enorm atunci când ai nevoie de toată puterea sistemului tău în lucrul de zi cu zi și nu ești nevoit să faci pauză de cafea de fiecare dată când aplicația anti virus realizează o actuzalizare de semnături sau scanează hard disk-ul


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro