Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE DECEMBRIE 2002
[ Divertisment ]

 

Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ (fără TVA): 48,8 $.
Garanție: 24 luni.
Distribuitor Ultra Pro Computers,
tel.: 021-211.70.90.

Cu mașina prin dormitor - Trust FF380 Force Feedback Racemaster

Cristian Lăcraru

Jocurile au fost și vor rămâne mereu cel mai antrenant mod de relaxare, asta ca să nu mai vorbim de momentul în care ele devin o pasiune. Indiferent de tipul jucătorului sau de jocul rulat, un lucru este evident: jocul devine mai antrenant în momentul în care apare în scenă un echipament tip simulator, cele mai utilizate în acest sens fiind volanele și joystick-urile. În cazul de față, este vorba de un volan cu force feedback, un volan ce poate răspunde deci fizic la loviturile, răsturnările sau "arăturile" pe unde rulează mașina. Echipamentul de față este produs de către firma Trust și este format, în speță, din două module - modulul ce răspunde de direcție și butoane de acțiune, și cel care este răspunzător cu pedalele (frâna și accelerație). În prima fază volanul se rigidizează cât mai bine de masă sau de birou și se alimentează prin intermediul alimentatorului livrat. Legătura între pedale și volan este realizată de un cablu special, dedicat. Conexiunea cu calculatorul se realizează prin intermediul unui cablu USB.

Volanul este realizat dintr-un plastic ce oferă o aderență excelentă, iar pentru acțiune este dotat cu două clape laterale și șapte butoane dintre care unul cu funcție de joystick cu opt direcții posibile. După instalare, etapă ce nu aduce probleme, este indicată o scurtă operațiune de testare a echipamentului, testare ce se realizează din Control Panel-Game Controllers. De aici se poate observa funcționalitatea volanului, a butoanelor, a pedalelor și a Force Feedback-ului. După ce toate aceste etape au fost parcurse cu brio, a urmat testarea "la cald". Pentru acest lucru, am utilizat mai multe jocuri ce suportă un astfel de echipament. La toate, însă, am avut senzația că Force Feedback-ul nu a funcționat corespunzător. Astfel, deși volanul răspundea la lovirile de parapeți sau cele primite de la mașinile adverse și chiar la marginile șoselei, acesta nu făcea o diferență prea mare între stradă și spațiul dintre stradă și parapeți. Datorită acestui fapt, senzația generală nu este una foarte realistică, singurul mod în care am folosit volanul fiind cel de orientare a mașinii. Cât despre modulul cu pedalele, deși este bine realizat din punct de vedere al forței necesare apăsării (se apropie de realitate), în timp induce oboseală picioarelor datorită orientării pedalelor și a stativului acestora.

Ținând cont însă de prețul foarte mic la care este comercializat, acest echipament poate ajunge foarte ușor în mâinile dumneavoastră.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro