Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE DECEMBRIE 2002
[ Stocare ]


Teste de performanță

Preț informativ: 108 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Distribuitor Asbis România,
tel.: 021-224.05.11.

Bonzai USB Mini-Drive - SimpleTech Bonzai

Ștefan Iliescu

Toată lumea știe de acum cum funcționează acele mini unități de stocare, care se conectează pe portul USB și pot stoca între 8 și 128 MB de date. Bonzai este, la prima vedere, un alt echipament de acest gen, însă există o diferență care îl face unic pe piață: expandabilitatea. Dacă echipamentele similare au încorporată o memorie flash, a cărei capacitate nu mai poate fi mărită, Bonzai folosește un card de memorie SecureDigital (SD) sau MultiMediaCard (MMC). Astfel, capacitatea de stocare "la purtător" de care puteți beneficia devine, măcar teoretic, infinită, utilizatorul putând folosi mai multe carduri de memorie pentru diferite scopuri.

La conectarea pe portul USB, Bonzai vă apare ca unitate movibilă de stocare, ceea ce permite copierea sau ștergerea rapidă a fișierelor din memorie. Echipamentul este recunoscut automat de sistemul de operare, cu excepția Windows 98, pentru care va trebui să instalați drivere (acestea nu sunt incluse în pachetul echipamentului). O altă utilizare interesantă a echipamentului este aceea de adaptor pentru carduri SD și MMC. O mulțime de echipamente gen playere MP3, camere digitale sau PDA-uri folosesc carduri SD sau MMC, așa că nu veți mai fi nevoit să folosiți cabluri speciale și aplicații dedicate conectării cu PC-ul.

Nu am întâmpinat nici un fel de problemă în instalarea și folosirea Bonzai-ului pe un sistem cu Pentium III la 500 MHz, 128 MB RAM, HDD 20 GB 5400 rpm și Windows 2000 Professional. Pentru testare am folosit un un pachet de 841 de fișiere totalizând 116 MB.

Specificații: capacitate de stocare 128 MB, compatibil SecureDigital sau MultiMediaCard, interfață USB 1.1, plug&play, hot swappable, led de avertizare în timpul funcționării, nu necesită alimentare, cicluri de scriere/ștergere: 1.000.000. Dimensiuni: 6,3 x 3,3 x 0,6 cm.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro