Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE DECEMBRIE 2002
[ Componente ]

 

Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 330 EUR (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Avitech,
tel.: 021-320.73.31.

Control de la distanță - Gyration Cordless GyroRemote & Mobile Keyboard

Cristian Lăcraru

Acest kit wireless, compus dintr-o mini-tastatură și un mouse, este conceput în special pentru prezentări. Ansamblul poate funcționa în paralel cu mouse-ul și tastatura existente deja pe un sistem, rolul său fiind acela de a oferi un control de la distanță asupra calculatorului, asta pe lângă nota de profesionalism și câștigul de imagine aduse. Să luăm pe rând cele două echipamente principale componente ale acestui kit.

Tastatura
Sosește "la pachet". Capacul cu care este protejată se înlătură și, opțional, se așează în spatele tastaturii oferind o înclinare a acesteia pentru o mai bună tastare. Are 90 de taste și 17 taste suplimentare plasate în partea de sus. Modelul este foarte asemănător cu cel utilizat în cazul portabilelor, aici încadrându-se nu numai dimensiunile, ci și așezarea butoanelor. Referitor la așezarea tastelor aș opta contra pentru poziționarea tastei del imediat lângă grupul de taste direcționale (săgețile), mai precis în stânga tastei săgeată stânga, și tot contra pentru dimensiunile reduse ale unora dintre taste și spațiile la fel de mici dintre acestea. Majoritatea sunt bine proporționate, iar senzația la atingere oferă un control îmbunătățit.

Mouse-ul
De fapt este mai degrabă o telecomandă cu funcții multiple decât un mouse, dar am preferat să îl numim așa pentru că sosește într-un kit, alături de o tastatură, iar o mare majoritate din funcțiile prezente sunt îndeplinite prin intermediul mișcării cursorului pe ecran, deci similar mouse-ului. La prima vedere a acestui echipament pe birou te uiți în jurul tău să vezi dacă nu se află prin apropiere și un membru al echipajului de pe Enterprise. Spun acest lucru deoarece designul ales este unul deosebit, asemănător cu unele echipamente ale celor din celebrul film S.F., iar forma generală este perfect adaptabilă mâinii (stânga sau dreapta). Butoanele prezente sunt poziționate și dimensionate excelent. Este vorba de 12 la număr, 7 pe partea superioară, 4 pe laterale și unul în spatele mouse-ului. Ultimul amintit are rolul de a acționa modul mouse, navigare a cursorului pe ecran, atâta timp cât el este apăsat. Pentru a nu deveni obositor, pe partea frontală există un buton ce din momentul în care este apăsat, și până la o altă apăsare, menține modul navigare pornit, fără a mai fi nevoie de o apăsare continuă. În dreptul degetului mare se află cele două butoane specifice unui mouse, butoane foarte ușor și rapid controlabile datorită acestei poziționări.

Am spus mai devreme că prezentările sunt ținta principală a acestui kit. Dacă tot suntem aici, la prezentări, trebuie neapărat să vorbim și despre softul cu care sosește pachetul. Pe mouse, lateral dreapta, se află un buton ce deschide o fereastră pentru setări. Aici pot fi definite funcțiile butoanelor, și alte diferite setări de control și stare. Pentru prezentări există posibilitatea de a afișa cursorul pe ecran sub forma unor diferite semne precum: steluță, săgeată, zonă luminată, diferite imagini. Se pot asigna comenzi chiar și pentru o operație precum plimbarea rapidă (scuturarea) a mouse-ului în plan orizontal sau vertical, sau alte operații ce pot permite astfel de comenzi ajutătoare, practic o mulțime de ustensile configurabile ce pot face obiectul unei prezentări mai mult decât reușită.

Baza
Până acum am vorbit de cele două echipamente wireless, tastatura și mouse-ul. Nu am spus însă nimic despre punctul de legătură al lor cu calculatorul, pentru că până la urmă tot aici trebuie să ajungă datele, fie că sunt transmise prin cablu sau prin aer. Aici, acest punct de legătură este reprezentat de o bază, locul unde se primesc informații "de pe teren". Aceasta se conectează la calculator prin intermediul unei conexiuni USB, iar recepția echipamentelor se face prin intermediul undelor radio și a antenei cu care este prevăzută. Pentru "înțelegerea cu angajații", adică tastatura și mouse-ul, există un buton pe fiecare dintre aceștia, inclusiv pe bază, apăsarea acestora determinând o legătură, un canal de comunicație. Pentru un control adecvat, pe bază se află dispuse leduri indicatoare pentru modul de lucru, Num, Caps, Scroll, și un led de avertizare în cazul apariției unui conflict.

Ca o concluzie la cele de mai sus, am putea spune că acest kit wireless produs de specialiștii de la Gyration, este o soluție ideală pentru prezentări interactive, modul de lucru, ușurința în manevrabilitate și funcțiile aduse constituind o serie de bile albe. Să nu uităm de pasionații jocurilor, mai ales tip shooter, în acest caz, după ceva antrenament cu mouse-ul prezentat mai sus acțiunea putând deveni mult mai amplă. Adrenalina atinge un alt nivel în urma realizării unui control "din aer" a armei, aceasta însemnînd și o mică apropiere de realitatea virtuală la domiciliu.

Specificații: 8 canale de comunicare, conectare USB și wireless, tastatură cu 107 taste, mouse cu 12 butoane, mouse-ul utilizează tehnologiile wireless și giroscop.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro