Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE DECEMBRIE 2002
[ Sisteme ]


Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 1499 $ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41.

Navigator: portabilul autohton - Flamingo Navigator P4-1700DVD

Șerban Păduroiu

Studiul acestui echipament a fost cu atât mai incitant cu cât știam cu certitudine că asamblarea este realizată chiar de către furnizor, în cazul nostru firma Flamingo Computers.
Prezentarea este impecabilă, în cutie existând tot ceea ce este necesar utilizării fără probleme din primele momente. În cazul în care doriți să reconfigurați sistemul puteți apela la instrucțiunile cuprinse în manual (în limba română sau engleză) și la CD-urile cu sistemul de operare și drivere. În pachet se găsește o unitate de dischetă externă cu conectare prin USB, în portabil fiind înglobată doar unitatea optică, un DVD-ROM. Trebuie remarcat că portabilul nu prezintă nici un bay, ceea ce presupune apelarea la producător pentru orice modificare a configurației unității optice.

Alegerea procesorului, memoriei, plăcii video și hard disk-ului permite, teoretic cel puțin, utilizarea cu acest echipament a aproape oricărui fel de aplicație. Porturile prezente permit comunicarea fără probleme, singura adăugire posibilă fiind o soluție fără fir. Opțional, puteți remedia această situație prin intermediul slotului de extensie PCMCIA III în care se pot conecta carduri de extensie pentru alte dispozitive. În cazul în care doriți să vă relaxați, puteți utiliza facilitățile oferite de îngemănarea DVD - TV-out urmărind dacă nu un film măcar un documentar interesant.
Dimensiunea display-ului și tastatura cu butoane mari permit o utilizare extrem de comodă. De asemenea, plasarea ledurilor de control, ca și a conectorilor pentru placa de sunet, în marginea frontală permit un control și o utilizare rapidă.

Navigator-ul este un exemplu clasic al unei imagini descriptive idilice care în condiții de test se malformează. În cadrul testelor de performanță funcționarea a fost impecabilă, atât timp cât alimentarea a fost realizată utilizând adaptorul către rețeaua de curent electric. Atunci când s-a trecut la utilizarea acumulatorului intern au apărut erori repetate, indiferent de gradul de încărcare al acumulatorului. Fără a putea determina care este cauza acestei funcționări defectuoase a trebuit, indiferent de mândria națională, să punctez cu numai trei stele acest sistem.

În concluzie, alegerea configurației este extrem de pertinentă pentru meleagurile noastre, prețul obținut fiind și el potrivit, aș putea spune chiar avantajos pentru ceea ce se oferă. Funcționarea defectuoasă în condițiile alimentării din acumulator atacă direct noțiunea de portabilitate făcând din sistemul Navigator un DeskNote. Capabil să concureze cu orice produs din această categorie realizat pe meleaguri străine, cu excepția funcționării utilizând bateria, Navigator-ul de la Flamingo este un produs foarte bun.

Specificații: procesor Intel Pentium 4 la 1,7 GHz, 256 MB PC133, ATI Radeon Mobility cu 16 MB și TV-out, hard disk 20 GB Toshiba, DVD-ROM, modem 56K, interfață LAN UTP 10/100, display 14,1" 1024x768 pixeli, port firewire, paralel, infraroșu, USB, PCMCIA III, placă de sunet încorporată, unitate de dischetă externă (USB), greutate 3,3 Kg, 26x31x4,5 cm, sistem de operare MS Windows XP Home Edition.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro