Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE DECEMBRIE 2002
[ Stocare ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 114 $ (fără TVA).
Garanție: 36 luni.
Distribuitor Asbis România,
tel.: 021-224.05.11.

Mereu în top - IBM Deskstar 180GXP

Ștefan Iliescu

Hulite de producătorii concurență și distribuitorii acestora, dar apreciate de cei care le folosesc, hard disk-urile IBM din familia Deskstar au rămas întotdeauna în vârfurile topurilor.

Noua serie 180GXP vine să confirme încă o dată impresiile pozitive. Seria cuprinde patru modele, cu capacități de 60, 80, 120 și 180 GB. Viteza de rotație a platanelor este de 7200 rpm, iar capacitatea bufferului de memorie a fost mărită de patru ori față de seria anterioară, ajungând la 8 MB.

Performanțele superioare celorlalte modele existente pe piață se explică în primul rând datorită tehnologiei Tagged Command Queuing (TCQ). Aceasta este o metodă de a controla comenzile sosite din partea procesorului, permițând o îmbunătățire a performanțelor obținute în diversele aplicații. În esență, TCQ marchează fiecare comandă care sosește în bufferul de memorie cu un identificator, apoi reorganizează și prelucrează comenzile într-un mod mai eficient. Procesarea mai rapidă a comenzilor conduce la scăderea timpului de acces și la eliberarea procesorului.

Concentrarea echipelor de cercetare de la IBM asupra noilor modalități de creștere a performanței sunt explicate statistic. În timp ce capacitatea de stocare a crescut în ultima perioadă cu 100% în fiecare an, îmbunătățirile în performanță au marcat creșteri de până la 10% pe an. Tehnologia TCQ constituie un instrument prin care IBM pare să încerce astfel diminuarea diferențelor între cele două rate de creștere.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro