Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE DECEMBRIE 2002
[ Stocare ]

INSTANTANEE

Toshiba pentru toți

Decizia de achiziție a unei noi unități optice survine cu regularitate, fie în momentul în care doriți să vă cumpărați un nou sistem, fie în momentul în care nu mai sunteți mulțumit de facilitățile și performanțele oferite de vechea unitate. Decizia devine cu atât mai greu de luat cu cât pe piață există la ora actuală cel puțin patru alternative: unitatea CD-ROM - cea mai ieftină, dar și cea mai limitată ca facilități, CD-RW - la ora actuală reprezintă probabil cel mai vândut tip de unitate, avantajul posibilității de a stoca informația la orice oră pe medii CD fiind indiscutabil, DVD-ROM - cam la același preț cu unitatea CD-RW, nu permite scrierea dar permite citirea și a mediilor DVD a căror capacitate este de 4,7 GB și DVD +R/RW sau -R/RW - unități care permit citirea și inscripționarea atât a mediilor CD cât și DVD, dar prețul lor de achiziție este considerabil, reflectând avantajele oferite. Suplimentar există unitățile combo care oferă un hibrid: se pot citi atât mediile CD, cât și cele DVD, dar se poate realiza inscripționarea doar a mediilor CD.

Firma japoneză Toshiba a câștigat un renume extrem de bun în privința unităților optice, produsele create remarcându-se în mod constant prin facilități și performanțe extrem de bune.

Modelul SD-R1202 este o unitate internă destinată asamblării în calculatoare de birou. Din punct de vedere funcțional, ea se înscrie în categoria combo, având posibilitatea de a citi atât CD-uri, cât și DVD-uri, și posibilitatea de a inscripționa CD-uri. Prețul la care este oferit este, în mod evident, avantajos, el situându-se sub suma necesară achiziției a două unități separate cu aceleași facilități. De asemenea, în acest caz trebuie remarcat că îngemănarea în aceeași unitate a acestor facilități nu a dus la o diminuare semnificativă a performanțelor, vitezele de scriere și citire nefiind departe de cele ale unităților de sine stătătoare comercializate în acest moment. În cutie se găsește tot ceea ce este necesar unei utilizări fără probleme începând de la cabluri, cleme de fixare, manual, software pentru inscripționarea CD-urilor și pentru vizualizarea DVD-urilor și până la cariocă pentru scrierea pe suprafața mediului CD.

Posesorii de calculatoare portabile sunt deseori confruntați cu defectarea unităților optice interne, înlocuirea acestora fiind în unele cazuri datorată și dorinței de a utiliza produse mai performante. Modelele SD-R2212 și SD-C2612 sunt unități interne destinate asamblării în sisteme portabile. Forma de prezentare, ce poate fi caracterizată drept spartană, nu are nici o legătură cu modul de funcționare care este impecabil, ci mai degrabă cu caracterul OEM al acestor produse. SD-R2212 este o unitate combo cu caracteristici similare unității prezentate anterior. Similar, ambele unități raportează posibilitatea de a citi medii DVD+R, deși în fișa tehnică nu este specificat ca disponibil acest format. SD-C2612 este o unitate DVD-ROM banală, dar cu un preț mai potrivit pentru cei care nu pot investi o sumă mai mare. - ȘP

Toshiba SD-R1202
Specificații:
unitate internă cu interfață IDE, viteze scriere/ rescriere/ citire CD 16/10/40 și DVD 12x, un sistem de lentile și 2 sisteme laser: pt. DVD 650nm și pt. CDRW 780nm, buffer de 2 MB, tehnologie Buffer Underrun, firmware 1026, protecție la copiere RPC-2.
Preț informativ: 119 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.

Toshiba SD-R2212
Specificații:
unitate internă subțire combo cu interfață IDE, viteze scriere/ rescriere/ citire CD 16/10/24 și DVD 12x, grosime 12,7 mm, greutate 200 g., un sistem de lentile și 2 sisteme laser: pt. DVD 650nm și pt. CDRW 780nm, buffer de 2 MB, tehnologie Buffer Underrun, protecție la copiere RPC-2.
Preț informativ: 199 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.

Toshiba SD-C2612
Specificații:
unitate internă subțire DVD-ROM cu interfață IDE, viteze de citire CD/DVD 24x/8x, buffer de 128KB, grosime 12,7 mm, greutate 200 g.
Preț informativ: 119 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro